Foto: IG @homecookingadventure

Recept: jagodna rulada na najbolj enostaven način

Pripravljena je en, dva, tri!

Zadnjič posodobljeno: :

Če iščete sladico z jagodami, marsikomu najljubšim spomladanskim sadjem, si poglejte najlažji recept za jagodno rulado, po katerem si bo cela družina oblizovala prste.

V nadaljevanju vas čaka najlažji recept za jagodno rulado, ki ga boste pripravili en, dva tri.

Sestavine

Za testo

  • 4 jajca
  • 4 velike žlice moke
  • 4 velike žlice sladkorja

Nadev z jagodami

  • 3 dcl sladke smetane
  • 40 dag jagod

Priprava

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjakom dodajte sladkor in premešajte. V drugi skledi stepite sneg iz beljakov. Mešanici rumenjakov in sladkorja izmenično dodajajte žlico moke in žlico snega ter počasi vmešajte v mešanico. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite moke in snega. Zmes bo na začetku bolj gosta, na koncu pa redkejša in nekoliko peneča.

Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijete v pekač in jo na rahlo enakomerno razmažite z lopatico ali žlico. Testo dajte v pečico in pecite največ 10 minut. Ko je površina testa zlate barve, je končano.

Takoj, ko vzamete testo iz pečice, ga prestavite na čisto kuhinjsko krpo – stran s papirjem mora biti navzgor, torej gledati mora proti vam. Papir za peko navlažite s pomočjo kuhinjskega čopiča in vode, da ga lažje odstranite s testa. Papir nežno povlecite, nato pa testo zvijte v krpo in pustite, da se nekoliko ohladi.

Jagode operete, očistite in narežete na koščke želene velikosti. Stepite sladko smetano.

Ohlajeno testo razvaljate, premažete s stepeno smetano, na katero položite narezane jagode in spet zvijete. Rulado lahko posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s stepeno smetano.

Pa sladek dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!