Mercedes-Benz EQT – električni mestni dostavnik za posel in družino

Mestni električni dostavnik ali kočija za vašo družino - EQT!

Foto: Mercedes-Benz EQT
Zadnjič posodobljeno: :

Mercedes-Benz se je odločil, da bo elektrificiral prav vse svoje avtomobilske razrede in napovedal novo generacijo Citana, ki bo v električni različici nosila ime EQT, ki hkrati napoveduje nov razred-T. Slednjega bo še vedno razvijal v sodelovanju z Renault-om.

Mercedes je predstavil naslednika modela Citan, bližnjega sorodnika Renaulta Kangooja. Na voljo bo z bencinskim, dizelskim in električnim pogonom, napovedano pa je tudi novo ime, oziroma kar celoten razred. Tako bodo modeli z motorji z notranjim zgorevanjem imenovani razred T, električna različica pa bo imela oznako EQT in se bo vizualno razlikovala od drugih različic. Na slikah tega prispevka je električni EQT.

Koncept Mercedes-Benz EQT prikazuje električno različico tega lahkega gospodarskega vozila, ki bo na voljo tudi v dostavni različici, a predvsem kot družinski avtomobil z veliko prostora v potniški različici. Glede videza bo imela serijska različica zelo podobne linije, razlike pa se bodo zmanjšale na odbijače in nekoliko večje LED žaromete, medtem ko bo električna različica ohranila sprednjo masko s 3D-učinkom. Točno tako kot jo vidite na slikah.

Mercedes-Benz EQT
Mercedes-Benz EQT

Seveda bodo bočni okenski okvirji, strešna okna in kljuke na vratih serijski, standardne različice pa verjetno ne bo mogoče naročiti z velikimi 21-palčnimi litimi platišči, kot so prikazana pri konceptu.

Notranji detajli se bodo razlikovali od Kangooja, Mercedes pa je napovedal, da bodo vse različice imele sistem MBUX, kar pomeni, da bo multimedijski zaslon serijski in tak kot v večjih Mercedes-Benz bratih. Sedeži ne bodo prevlečeni z belim nappa usnjem, temveč s trpežnim materialom, odpornim proti obrabi, ki ga je enostavno prati. Največji poudarek je seveda na prostornosti vozila.

Podrobnih informacij o pogonskih motorjih še ni, prav tako ne natančnih informacij o akumulatorju v električni različici, zato bomo morali počakati na serijsko različico. Toda novi razred T ali EQT bi bil lahko zanimiva alternativa tako za družine kot male podjetnike, ki posegajo po tovrstnih vozilih. Seveda bo električni še posebej zanimiv za podjetja, kot investicijska olajšava. V prihodnje pa za električna vozila ne bo obračunanih bonitet za uporabo v zasebne namene.

Mercedes-EQ Concept EQT 2021
Mercedes-EQ Concept EQT 2021
Mercedes-EQ Concept EQT 2021

Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Canoo Pickup – električni pickupi so kul! Ta prihaja leta 2023