FBピクセル

レシピ:和風味噌汁

写真: エンバト

味噌は、大豆を塩、場合によっては米、昆布、海藻などとともに発酵させて作られる日本の伝統的な食材です。

Običajno miso juho postrežemo kot prilogo k jedem, lahko pa vsebuje tudi različne sestavine, kot so morske alge, tofu in zelena čebula. Je glavna sestavina japonske kuhinje in velja za zdravo in prijetno hrano.

Japonska miso juha

  • 分量: 2
  • 難易度: 簡単
  • 評価: ★★★★★
  • 印刷

食材

  • 4 skodelice juhe iz dashija (lahko ga naredite iz instant dashi v prahu ali z kuhanjem kosmičev alg in palamide)
  • 4 žlice miso paste (lahko uporabite belo ali rdečo miso pasto)
  • 2-3 zelene čebule, narezane na tanke rezine
  • 4-5 kosov tofuja, narezanega na kocke
  • 2-3 listi posušenih morskih alg, kot sta wakame ali kombu, rehidrirani in narezani na tanke rezine

手順

  1. Juho iz dashija zavrite v loncu na zmernem ognju.
  2. V ločeni skledi zmešajte malo vroče juhe iz dashija z miso pasto, dokler ni gladka.
  3. Mešanico miso počasi vlijte nazaj v lonec s preostalo juho iz dashija in nenehno mešajte, da preprečite nastanek grudic.
  4. V lonec dodajte zeleno čebulo, tofu in morske alge ter pustite vreti še 2-3 minute.
  5. Okusite juho in po potrebi prilagodite začimbe ter po želji dodajte več miso paste.
  6. Juho postrezite vročo in uživajte!
  7. Opomba: Sestavine lahko poljubno dodajate ali zamenjate, nekateri dodajajo gobe, korenje itd.
Itadaki mas! je izraz, s katerim se gost na Japonskem zahvali svojemu gostitelju, za ramen – juho.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。