ワインショドは、シンプルですぐに作れる温かいまたは冷たいデザートです。この世界的に有名な軽い泡状のデザートを作るのに必要な材料は 3 つだけです。以下のレシピをお任せします。
Če ste že siti ホットワイン, imamo za vas recept za vinski šodo (tudi šoto), kjer lahko belo vino uporabite nekoliko drugače. Vinski šodo je znana italijanska penasta sladica (zabaione), recept iz zgolj treh sestavin (rumenjaka, vina in sladkorja) pa rodi slastno pregreho, ki je idealna za mrzle dni, v toplejših mesecih pa se bo prilegla njena hladna različica.
Recept za vinski šodo (za 4 osebe):
Sestavine za vinski šodo:
- 2 dcl belega/rdečega vina
- 卵 2個
- 砂糖 大さじ4
Priprava vinskega šodoja:
Vse naštete sestavine z mešalnikom na ognju stepamo tako dolgo, da začne mešanica vreti. Tedaj zadevo odstavimo, sicer se sesede. Kremo nato nalijemo v kozarce in po želji potresemo z naribano čokolado ali okrasimo s karamelo. Postrežemo takoj.
続きを読む: レシピ:焼かないヌテラチーズケーキ
Vinski šodo lahko uporabimo tudi kot preliv za palačinke z orehovim nadevom, naredimo pa ga lahko tudi s pivom in nekoliko manjšo količino konjaka ali vinjaka.