fbpx

Recept: kremast vinski šodo

Recept za vinski šodo

Vinski šodo je preprosta in hitro pripravljena topla ali hladna sladica. Za pripravo te svetovno znane lahke penaste sladice potrebujemo zgolj tri sestavine, recept zanjo pa vam zaupamo v nadaljevanju.

Če ste že siti kuhanega vina, imamo za vas recept za vinski šodo (tudi šoto), kjer lahko belo vino uporabite nekoliko drugače. Vinski šodo je znana italijanska penasta sladica (zabaione), recept iz zgolj treh sestavin (rumenjaka, vina in sladkorja) pa rodi slastno pregreho, ki je idealna za mrzle dni, v toplejših mesecih pa se bo prilegla njena hladna različica.

Recept za vinski šodo (za 4 osebe):

Sestavine za vinski šodo:

  • 2 dcl belega/rdečega vina
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
Topel vinski šodo je kot nalašč za hladne zimske dni.
Topel vinski šodo je kot nalašč za hladne zimske dni.

Priprava vinskega šodoja:
Vse naštete sestavine z mešalnikom na ognju stepamo tako dolgo, da začne mešanica vreti. Tedaj zadevo odstavimo, sicer se sesede. Kremo nato nalijemo v kozarce in po želji potresemo z naribano čokolado ali okrasimo s karamelo. Postrežemo takoj.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutella cheesecake brez peke

Vinski šodo lahko uporabimo tudi kot preliv za palačinke z orehovim nadevom, naredimo pa ga lahko tudi s pivom in nekoliko manjšo količino konjaka ali vinjaka.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.