このレシピでは、ティラミス、チーズケーキ、ブラウニーの 3 つの最高のデザートを組み合わせました。準備が難しそうに思えるかもしれませんが、作り方はとても簡単です。
najboljši čokoladni browniji
食材
- Sestavine za 1. plast:
- 250 g masla sobne temperature
- ダークチョコレート 250g
- 卵 4個
- 280 g rjavega sladkorja
- 1 čajna žlička kave
- 小麦粉 120g
- ココアパウダー 30g
- ひとつまみの塩
- 150 g čokoladnih koščkov + 1 žlica moke Sestavine za 2. plast:
- 200 g sesekljanih mešanih oreščkov ali lešnikov
- 450 g kondenziranega mleka
- 塩 小さじ1/2 Sestavine za 3. plast:
- クリームチーズ 300g
- 砂糖 100g
- 卵 2個
- 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
- naribana lupina 1 pomaranče
- 1 žlica navadne moke
- kakav v prahu, za posipanje
手順
- Model obložimo s papirjem za peko. Premažimo z malo masla.
- Čokolado stopimo z maslom, sladkor pa stepemo z jajci in kavo. 3.Žličko kave zmešamo z 2 žličkama vode, in ko se ohladi, dodamo k jajcem. Ko se čokolada ohladi, zmešamo obe zmesi, nato še malo stepamo.
- Dodamo presejano moko, kakav in sol ter mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Pomešamo moko in čokoladne koščke ter jih dodamo mešanici. Premešamo in vlijemo v model.
- 180℃に予熱したオーブンで約25分焼きます。
- Na hitro popražimo sesekljane lešnike ali orehe. Zmešamo s kuhanim kondenziranim mlekom in ščepcem soli. Ko je podloga pečena in ohlajena, jo prelijemo z nastalo zmesjo in postavimo za pol ure v zamrzovalnik.
- V vmesnem času zmešamo kremni sir, sladkor, jajce, mandljev ekstrakt, pomarančno lupinico in moko. Čez lešnikov sloj le to enakomerno nanesemo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C približno 30 minut.
- Pustimo, da se ohladi, nato pa čez noč postavimo v hladilnik. Potresemo s kakavom v prahu.