ケーキは最も人気のあるデザートの 1 つであり、それは事実上どんな果物でも作ることができるからです。したがって、柑橘類の愛好家であっても、この料理で自分への完璧なご褒美を見つけることができます。オレンジとアーモンドを使ったおいしいケーキのレシピを見つけました。小麦粉は必要なく、その準備は非常に簡単です。
Pozabite na jabolčni kolač- ne glede na to, kako zelo okusna je ta sladica, naše brbončice včasih potrebujejo izrazit okus citrusov. In če ste poleg tega tudi ljubitelj アーモンド, potem ni dvoma, da boste v kolaču s pomarančo in mandlji zares uživali.
Za pripravo tega kolača ne potrebujete moke in obilice sestavin, recept pa je primeren tudi za popolne začetnike. Postrežete ga lahko kot デザート ali pa si ga privoščite ob popoldanski kavi.
Kolač s pomarančo in mandlji
食材
- 2 neškropljeni pomaranči
- 卵 6個
- 360 g mletih mandljev
- 砂糖 250g
- malo masla
- パン粉
手順
- Model za kolač namažite z maslom in potresite s krušnimi drobtinami.
- Pomaranči operite, položite v globoko posodo in vanjo nalijte toliko hladne vode, da bosta popolnoma prekriti. Nato ju na srednjem ognju kuhajte približno 40 minut. Če med kuhanjem opazite, da pomaranči nista več potopljeni, dolijte še malo vode.
- Pomaranči odcedite in počakajte, da se ohladita. Nato ju narežite, odstranite koščici in pomarančne koščke položite v ročni mešalnik. Mešajte, dokler zmes ne dobi gostote marmelade.
- Jajca in sladkor mešajte, dokler ne dobite goste zmesi blede rumene barve. Mešanici dodajte pomarančno zmes in mandlje, nato jo vlijte v model za kolač.
- Kolač v pečici, ki ste jo segreli na 180°C, pecite 50 minut, nato ga postrezite. Dober tek!
追加のヒント:
– Da je kolač zares pečen, boste vedeli po njegovi zlato rumeni barvi. Prepričate se lahko tudi tako, da ga po sredini prebodete z zobotrebcem. Če na zobotrebcu opazite mokro sled zmesi, to pomeni, da boste morali še nekaj časa 待つ.
– Kolač lahko okrasite z rezinami sveže pomaranče, pomarančnimi lupinicami in koščki sadja po izbiri, lahko pa ga le nekoliko potresete s sladkorjem v prahu また pisanimi mrvicami.
– Če želite, da je okus še izrazitejši, receptu poleg pomaranč dodajte tudi レモン.