FBピクセル

レシピ:オーブンで作るドーナツ(油なし)

写真: エンバト

Krofi so eno najstarejših in najbolj priljubljenih sladkih peciv na svetu.

Recept za ocvrto pecivo iz polnjenega testa se je prvič pojavil pri nizozemskem kuharju Küchenmeisterei leta 1485, nato pa se je razširil po vsem svetu.

Evropejci so krofe odkrili relativno hitro, zato so bili bolj ali manj razširjeni v 18. stoletju. Običajno priprava krofov pomeni cvrtje v olju, lahko pa jih pripravimo tudi オーブンで。

Tako bodo manj mastni in bodo enako mehki in sočni!

Krofi iz pečice (brez olja)

  • 分量: 9
  • 難易度: 簡単
  • 評価: ★★★★★
  • 印刷

食材

  • ドライイースト 1袋
  • 700-900 gr moke
  • 卵 4個
  • 300 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 150 gr sladkorja
  • 100 gr sladkorja za posipanje
  • シナモン 適量
  • 150 gr margarine (eno žlico pustimo na strani)

手順

  1. V mlačni vodi razmešamo kvas z žlico sladkorja, potresemo z moko, pokrijemo in pustimo vzhajati.
  2. Po petih do desetih minutah prilijemo moko, jajca in jogurt, stopljeno margarino in sladkor, vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico in pustimo stati pol ure do eno uro.
  3. Nato preložimo na pomokano površino, dobro pregnetemo, nato pa testo razvaljamo na približno centimeter do centimeter in pol.
  4. S kozarcem izdolbemo krofe in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga predhodno namazali z margarino ali obložili s peki papirjem.
  5. Po želji v sredini naredimo luknjo. Krofov ne postavljajte preblizu drug drugemu, saj bodo v pečici narasli in se lahko sprimejo.
  6. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Takoj, ko je pečen, ga namažemo s stopljeno margarino (iz ene žlice, ki smo jo odstavili na začetku priprave), in potresemo s sladkorjem in cimetom.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。