FBピクセル

Starlink Roam: 冒険旅行者のためのグローバル インターネット

Starlink Roam
Foto: Starlink

SpaceX の Starlink は、Starlink RV サービスのブランドを新しい Starlink Roam パッケージに変更し、外出先でも優れた接続を実現するグローバル インターネット ローミング パッケージを提供します。

Starlink je uvedel Starlink Roam, možnost globalnega gostovanja za svojo internetno storitev namenjeno avtodomom ter svetovnim popotnikom, katere cilj je zagotoviti boljšo povezljivost za potnike v oddaljenih območjih. Tam kjer sedaj ni interneta. Novi paket je na voljo za 200 USD na mesec in zahteva prenosni terminal v vrednosti 599 USD.

Starlink del podjetja SpaceX, je satelitska internetna storitev, je objavila nov globalni paket gostovanja, imenovan Starlink Roam. Podjetje je znano po zagotavljanju internetne povezave na območjih z omejenim ali brez dostopa do tradicionalnih internetnih storitev. Starlink Roam uporabnikom omogoča, da svoj satelitski terminal vzamejo kamor koli na svetu. Ta nova ponudba je namenjena popotnikom, ki obiščejo lokacije z nezanesljivo internetno povezavo ali brez nje. A so od nje odvisni. Tu Starlink cilja predvsem na digitalne nomade.

Paket globalnega gostovanja je nekoliko dražji od regionalne možnosti, z mesečno naročnino 200 USD v primerjavi s 150 USD za regionalno različico. Prvotna cena Starlinkove storitve avtodomov je bila 135 dolarjev na mesec, vendar se je februarja zvišala.

Za uporabo funkcije globalnega gostovanja morajo stranke kupiti prenosni terminal za 599 USD, ki ne omogoča internetne povezave, medtem ko se vozilo premika. Za tiste, ki želijo uporabljati Starlink, medtem ko je njihovo vozilo v gibanju, je na voljo terminal Flat High Performance v vrednosti 2500 $. Vendar je ta možnost združljiva samo z regionalno naročnino, ki je “geografsko omejena za delo na kopnem znotraj iste celine kot vaš registriran naslov za pošiljanje.”

Če nameravate uporabljati Starlink Roam v tuji državi več kot dva meseca, upoštevajte, da boste morda morali spremeniti svoj registrirani naslov.

Prejšnji mesec je Starlink začel pošiljati e-pošto o prihajajoči možnosti globalnega gostovanja. Pomembno je omeniti, da je razpoložljivost teh storitev odvisna od regulativnih odobritev, saj Starlink še vedno dela na pridobivanju dovoljenja za ponujanje internetne povezljivosti v nekaterih državah, kot je naprimer Indija.

Starlink še naprej širi svoje satelitsko omrežje za boljšo pokritost, zato lahko uporabniki na določenih območjih še vedno doživljajo “kratka obdobja slabe povezave ali slednje sploh ni”. Vendar pa uvedba Starlink Roam pomeni pomemben korak naprej pri zagotavljanju zanesljivega internetnega dostopa za pustolovske popotnike po vsem svetu.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。