fbpx

Starlink Roam:探险旅行者的全球互联网

Starlink Roam
Foto: Starlink

SpaceX 的 Starlink 已将其 Starlink RV 服务重新命名为新的 Starlink Roam 套餐,提供全球互联网漫游套餐,以在旅途中提供出色的连接性。

Starlink je uvedel Starlink Roam, možnost globalnega gostovanja za svojo internetno storitev namenjeno avtodomom ter svetovnim popotnikom, katere cilj je zagotoviti boljšo povezljivost za potnike v oddaljenih območjih. Tam kjer sedaj ni interneta. Novi paket je na voljo za 200 USD na mesec in zahteva prenosni terminal v vrednosti 599 USD.

Starlink del podjetja SpaceX, je satelitska internetna storitev, je objavila nov globalni paket gostovanja, imenovan Starlink Roam. Podjetje je znano po zagotavljanju internetne povezave na območjih z omejenim ali brez dostopa do tradicionalnih internetnih storitev. Starlink Roam uporabnikom omogoča, da svoj satelitski terminal vzamejo kamor koli na svetu. Ta nova ponudba je namenjena popotnikom, ki obiščejo lokacije z nezanesljivo internetno povezavo ali brez nje. A so od nje odvisni. Tu Starlink cilja predvsem na digitalne nomade.

Paket globalnega gostovanja je nekoliko dražji od regionalne možnosti, z mesečno naročnino 200 USD v primerjavi s 150 USD za regionalno različico. Prvotna cena Starlinkove storitve avtodomov je bila 135 dolarjev na mesec, vendar se je februarja zvišala.

Za uporabo funkcije globalnega gostovanja morajo stranke kupiti prenosni terminal za 599 USD, ki ne omogoča internetne povezave, medtem ko se vozilo premika. Za tiste, ki želijo uporabljati Starlink, medtem ko je njihovo vozilo v gibanju, je na voljo terminal Flat High Performance v vrednosti 2500 $. Vendar je ta možnost združljiva samo z regionalno naročnino, ki je “geografsko omejena za delo na kopnem znotraj iste celine kot vaš registriran naslov za pošiljanje.”

Če nameravate uporabljati Starlink Roam v tuji državi več kot dva meseca, upoštevajte, da boste morda morali spremeniti svoj registrirani naslov.

Prejšnji mesec je Starlink začel pošiljati e-pošto o prihajajoči možnosti globalnega gostovanja. Pomembno je omeniti, da je razpoložljivost teh storitev odvisna od regulativnih odobritev, saj Starlink še vedno dela na pridobivanju dovoljenja za ponujanje internetne povezljivosti v nekaterih državah, kot je naprimer Indija.

Starlink še naprej širi svoje satelitsko omrežje za boljšo pokritost, zato lahko uporabniki na določenih območjih še vedno doživljajo “kratka obdobja slabe povezave ali slednje sploh ni”. Vendar pa uvedba Starlink Roam pomeni pomemben korak naprej pri zagotavljanju zanesljivega internetnega dostopa za pustolovske popotnike po vsem svetu.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。