FBピクセル

女性は絶対に自分の胸にこんなことをしてはいけません!

女性にとって、乳房の健康は当たり前のことだと思われがちです。しかし、そんなはずはありません。したがって、私たちはこれら 8 つのことに特に注意を払う必要があります。

Vse ženske vemo, da so prsi zelo občutljive in da jih moramo, če želimo poskrbeti za svoje zdravje, redno tudi same preventivno pregledovati. Veliko žensk prsi tudi pogosto bolijo ali nadležno srbijo, zato je treba zanje v teh primerih še posebej skrbeti. Predstavljamo vam seznam osmih stvari, ki jih nikoli ne smete početi, če želite, da vaše prsi ostanejo zdrave.

Odstranjevanje dlak

Normalno je, da se včasih želite znebiti kakšne grde črne dlake na svojih bradavicah, toda bodite zelo pazljive, saj lahko takšno početje škodi vašim prsim. Odstranjevanje, depiliranje in puljenje dlak na tem predelu lahko povzročajo draženje, vraščanje dlak in vnetja.

KAJ LAHKO STORITE?
Dlake ne odstranite same, ampak pojdite k dermatologu, ki ima več znanja o možnih posledicah odstranitve in bo lahko to storil na varen način.

Telovadba v napačnem športnem modrcu ali brez modrca

Veliko žensk med telovadbo v prsih občuti bolečino, saj se prsi tedaj premikajo. Zato je pomembno, da za telovadbo izberete primeren športni modrc, in nikakor ne navadnega.

KAKO IZBRATI PRAVEGA?
Različni športi zahtevajo različne modrce. Na trgu najdemo športne modrce z nizko, srednjo in visoko stopnjo podpore. Izberite takšnega, ki ustreza velikosti vaših prsi in tipu aktivnosti. Blago modrca mora biti gladko in oprijeto, brez gubic, športni modrc pa je treba zamenjati po 30–40 pranjih.

Izberite modrc, ki je namenjen vaši aktivnosti.
Izberite modrc, ki je namenjen vaši aktivnosti.

Nošnja napačnega modrca

Poleg ustreznega športnega modrca je treba izbrati tudi pravilen vsakodnevni modrc. Če kupite napačno velikost ali tip modrca, vam bo v njem ves čas neudobno, kar pa vam ne sme biti, saj je namen modrca opora in ne napor.

KAKO IZBRATI PRAVEGA?

  • Modrc se ob strani ne sme pogrezati v vašo kožo.
  • Naramnice ne smejo biti preveč zategnjene in se pogrezati v vaša ramena.
  • Material, ki objema prsi, mora biti gladek, robovi pa se morajo brez pritiska oprijeti vaših prsi.
  • Preizkusite različne velikosti in oblike modrcev, da najdete takšnega, ki vam ustreza.

Pirsing v bradavici

Avč! Seveda ima vsak pravico s svojim telesom početi, kar želi, je pa pomembno izpostaviti, da je lahko preluknjanje bradavice za vaše prsi izjemno nevarno.

ZAKAJ JE NEVARNO?
Nekatere ženske so lahko alergične na kovine, pirsing pa lahko poškoduje del za izločanje mleka in vam pri poznejšem dojenju povzroča težave. Poveča lahko tudi možnost za vnetja in bolečino.

Uporaba lepilnega traku za postavitev prsi

Čeprav je uporaba lepilnega traku za posebne priložnosti zelo priljubljena, celo praktična, pa  je hkrati zelo nezdrava izbira.

ZAKAJ UPORABA NI PRIPOROČENA?
Nekatere ženske so na lepilo na traku alergične, prav tako pa se poveča možnost nastanka izpuščajev okoli bradavic, kar lahko povzroči dodatno vnetje in srbenje.

Za posebne prilžnosti, ko ne želimo kazati modrca, se velikokrat poslužimo lepilnega traku. A ta ni preveč priporočljiv.
Za posebne priložnosti, ko ne želimo kazati modrca, se velikokrat zatečemo k lepilnemu traku. A ta ni preveč priporočljiv.

Premalo vlaženja prsi

Vlažilna sredstva uporabljamo za obraz, roke in noge, pogosto pa pozabimo na druge občutljive predele svojega telesa, ki bi jim navlažitev prav tako koristila – to so na primer prsi. Če ne želite, da se vam te prehitro povesijo, jih mažite z vlažilno kremo ali losjonom.

ZAKAJ JE POMEMBNO, DA NAVLAŽIMO TUDI PRSI?
Koža okoli bradavic je nadvse tanka in občutljiva. Če jo bomo popolnoma zanemarjali, lahko postane luskasta in izgubi prožnost.

Pozabljanje na potenje prsi

Tudi prsi se v toplih poletnih dneh in med telovadbo potijo, zato občutljivi predeli postanejo razdraženi in lahko začnejo srbeti ali boleti.

KAKO PREPREČITI POTENJE PRSI? 

  • Ne kupujte modrcev iz umetnih materialov.
  • Kupite si poseben modrc, ki preprečuje potenje.
  • Uporabljajte deodorante brez aluminija.
  • Uporabite otroški puder v prahu, ki vpija pot.

Pretirano stiskanje prsi

Pogosto stiskanje prsi lahko povzroči modrice in otečenost, kar lahko naredi prsi boleče in “trde”. Zato bodite pri premikanju in stiskanju svojih prsi zelo previdne.

KAJ JE PRIPOROČLJIVO?
Ko si same preventivno pregledujete prsi, bodite nežne – prsi ne stiskajte premočno. Poleg tega nosite modrc, ki vam prsi ne stiska preveč.

Do svojih prsi bodite nežne in jih nikar pretirano ne stiskajte.
Do svojih prsi bodite nežne in jih nikar pretirano ne stiskajte.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。