fbpx

링컨 스타(Lincoln Star): 전통적인 링컨이 전기차의 미래를 예고합니다

Lincoln bo električni proizvajalec

Foto: Lincoln

Svet se neminovno spreminja. Tako se tudi zelo tradicionalne znamke odločajo za električno prihodnost.

Podjetje Lincoln Motor Company, ki je starješe več kot 100 let, je proizvajalec avtomobilov, ki je globoko zakoreninjen v svoji tradiciji. In čeprav mu je njegov sloves dobro služil v obdobju motorjev z notranjim izgorevanjem, je Lincolnu izjemno otežil spremembo svoje javne podobe. Znamka s sedežem v Michiganu, ki se dobro zaveda te realnosti, zdaj napoveduje, da se bo preoblikovala v sodobno podjetje in tako razkriva najsodobnejši popolnoma električni konceptni avtomobil, ki ponuja vpogled v prihodnjo linijo povsem električnih vozil te luksuzne znamke.

Zanimiva zasnova, ki se spogleduje s preteklimi modeli te znamke. Foto: Lincoln
Gre za “vajo” avtomobilskega oblikovanja za prihodnost, ki so jo poimenovali koncept Lincoln Star, in daje izjemno eleganten pogled na tipično estetiko znamke z gladko masko, žarometom LED po celotni dolžini, osvetljenim emblemom štiritočkovne zvezde in 3D-tiskano kovino. Rešetke, ki krasijo koncept in njegov A-stebriček in D-stebriček. Vozilo je zgrajeno na vrhu Lincolnove fleksibilne arhitekture EV Quiet Flight DNA, čeprav natančne specifikacije motorja in baterije še niso razkrite. A nakazujejo resne korake v prihodnost.

Notranjost zaznamuje tradicija

Notranjost konceptnega avtomobila je še bolj impresivna, s kabino, ki črpa navdih iz butičnih hotelov. Notranjost se ponaša tudi s plavajočo armaturno ploščo v obliki kril, ki jo navdihujejo letala, vožnjo z enim pedalom, konceptom digitalne aktovke Lincoln Attaché ter posebnim avdio, dišečim in svetlobnim sistemom razpoloženja s trio različnimi načini/razpoloženjem. Poleg masivnega drsnega roba ima Star tudi niz zadnjih vrat v samomorilskem slogu, ki popolnoma razkrijejo kabino, ko so sprednja vrata priprta. Še več, zadnji prtljažni prostor se odpre in razkrije “dnevni prostor” z več sedeži.

Luksuzna notranjost. Foto: Lincoln
Čeprav ni jasno, ali je Star Concept predviden za končno proizvodnjo, kljub temu postavlja temelje za trio novih popolnoma električnih modelov Lincoln, ki naj bi prišli na trg do leta 2025 in ponujajo vpogled v impresiven prihodnji oblikovalski jezik in ugodnosti znamke.

Značilen zadek. Foto: Lincoln

추가 정보

lincoln.com

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.