팬케이크를 좋아한다면 식감과 맛이 인상적인 일본식 도라야키 팬케이크를 꼭 맛보세요.
Palačinke dorayaki so tradicionalna poslastica v Deželi vzhajajočega sonca. Gre za manjše in debelejše palačinke, ki jih na Japonskem jedo kot sendvič, saj se med dve puhasti palačinki namaže sladka pasta iz fižola adzuki. Če te japonske dobrote nimate pri roki, lahko uporabite tudi tradicionalne namaze za palačinke, na primer marelično marmelado ali Nutello.
Palačinke dorayaki je zelo enostavno pripraviti – rabite le šest sestavine, ki jih bo večina med vami našla v svojem hladilniku ali v shrambi! Ste pripravljeni?
Recept za palačinke dorayaki
성분
- 밀가루 150g
- 110 gramov sladkorja
- 3 žlice vode ali mleka
- 큰 달걀 2개
- 꿀 1테이블스푼
- 베이킹 소다 1티스푼
- rastlinsko olje
- namaz po želji
준비
Jajca zmešajte s sladkorjem in medom ter spenite. Sodo bikarbono raztopite v vodi ali mleku. Dobro premešajte in zmes vlijte v jajca. Moko presejte in jo med mešanjem postopoma dodajajte jajcem, dokler ne dobite gladke zmesi.
V ponvi segrejte malo rastlinskega olja in dodajte maso za palačinke – naredite krog s premerom do 10 centimetrov. Palačinko pecite tako dolgo, dokler se na površini ne začnejo pojavljati mehurčki. Palačinko obrnite in pecite, dokler ne dobi na obeh straneh lepe zlatorjave barve. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase za palačinke.
Namaz, ki ste ga izbrali, radodarno namažite med dve palačinki in postrezite še tople. Pa sladek dober tek!