fbpx

추운 날 몸을 따뜻하게 해줄 맛있는 수프를 위한 간단한 레시피

Preprosti recepti za okusne juhe, ki te bodo ogrele v hladnih dneh.

Za jesen lahko rečemo, da je rezervirana za pripravljanje različnih okusnih jedi. To je čas, ko so na sporedu raznovrstna zelenjava in sadje, iz katerih lahko pripravite prave jesenske jedi. Tega časa si verjetno tudi ne predstavljate brez krepčilne juhe?

Če prisegate na bolj tradicionalne recepte, sta potem tu dva zelo preprosta recepta za česnovo in cvetačno juho. Tisti, ki ste željni 도전, pa poskusite pripraviti juho z arašidovim maslom, ohrovtom in sladkim krompirjem.

Česnova juha

성분:

  • 버터 한 숟가락
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 glavi česna (od 12 do 15 strokov)
  • velika šalotka
  • 1/4 čajne žličke čilija v prahu
  • 바다 소금
  • 후추
  • žlica belega vina
  • zelenjavna jušna osnova
  • svež timijan in peteršilj
  • 감자 2개

준비:
Neoluščene stroke česna razdelite po pekaču, po njih posujte sol in prelijte žlico olja. Pekač pokrijte s folijo in ga postavite v pečico. Česen naj se peče toliko časa, dokler ni mehek. Ko se česen ohladi, mu odstranite kožo.

V loncu stopite maslo in mu dodajte žličko oljčnega olja. Oluščite še preostali česen in stroke dodajte v lonec. Vsem sestavinam v loncu dodajte narezano šalotko, ščepec morske soli, črni poper in čili. Tri minute jih mešajte, nato popolnoma znižajte temperaturo kuhalne plošče in pustite sestavine, da stojijo približno 30 minut.

Ko česen v loncu postane rjav, dodajte belo vino, na kocke narezan krompir, 700 ml jušne osnove, zelišča, morsko sol in česen, ki ste ga spekli v pečici. Vse skupaj kuhajte 15 minut, dokler se krompir ne zmehča. Vse sestavine vlijte v mešalnik, ko nastane kremasta juha, jo vrnite v lonec in po potrebi dodajte še jušne osnove, soli, vina, zelišč ali popra.

Cvetačna juha

Cvetačna juha
Cvetačna juha

성분:

  • 1 glava česna
  • 올리브 오일 4큰술
  • sol in sveže mlet črni poper
  • 2 cvetači
  • 양파
  • 5 skodelic zelenjavne jušne osnove
  • 백리향
  • 베이 잎
  • 1/2 skodelice smetane

준비:
Česen razrežite, stroke postavite v folijo na pekač in jih polijte z oljem. Česen začinite s soljo in poprom. Folijo dobro zaprite in postavite na eno polovico pekača. Na drugo polovico pekača postavite na kose razrezano cvetačo. Po njej polijte dve žlici olja, začinite jo s soljo in poprom. V pečici sestavine pecite toliko časa, dokler cvetača ni mehka, česen pa rjavkast. Česen naj se po 30-minutni peki v pečici ohladi, nato pa ga oluščite.

Razrezano čebulo popecite na oljčnem olju. Dodajte ji jušno osnovo, timijan in lovorjev list. Ko začnejo sestavine vreti, zmanjšajte toploto kuhalne plošče. V osnovo dodajte pečeno cvetačo in česen. Naj vse sestavine zavrejo, nato pa jih mešajte, dokler cvetača ne začne razpadati. V mešalniku vse sestavine dobro zmešajte, da nastane kremasta juha.

Juha iz arašidovega masla s sladkim krompirjem in ohrovtom

성분:

  • 올리브 오일 2큰술
  • pol čebule
  • 1 jalapeno paprika ali pekoča paprika
  • 마늘 2쪽
  • 3 sladka krompirja
  • 400 ml paradižnikove omake
  • 코코넛 밀크 400ml
  • 물 2컵
  • 소금 한 티스푼
  • čajna žlička karija ali kurkume
  • 1/2 skodelice sesekljanih arašidov
  • 1/4 skodelice arašidovega masla
  • listi ohrovta

준비:
V velikem loncu segrejte oljčno olje, dodajte čebulo, česen in pekočo papriko. Sestavine pražite, dokler se ne zmehčajo. Sestavinam dodajte sladek krompir, paradižnikovo omako, kokosovo mleko, vodo, začimbe in arašide. Kuhajte, dokler krompir ni mehek. Sestavinam dodajte arašidovo maslo in ohrovtove liste. Mešajte in kuhajte tako dolgo, dokler ne dobite kremaste juhe.

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.