마살라차는 면역력과 폐 건강 개선에 도움을 줄 수 있으며, 빠르고 쉽게 직접 만들어 볼 수 있어요!
Znameniti indijski čaj Masala ima močan, slan okus, vendar je zelo prijeten za uživanje, še posebej, če mu dodate malo medu. Čaj je poln mineralov in antioksidantov, zato se Masala priporoča za krepitev imunosti, preprečevanje vnetnih procesov v telesu in čiščenje dihal, torej za razstrupljanje pljuč, izločanje sluzi ter za preprečevanje in zdravljenje kašlja.
Instagram에서 이 게시물 보기
Z lahkoto ga naredite doma, ta recept pa je ena izmed številnih različic.
성분
- 40 g kardamoma
- 20 g nageljnovih žbic
- 20 g zrn popra
- 8 g cimeta
- 10 g semen komarčka oziroma koromača
- 30 g posušenega ingverja
- 6 vejic posušene bazilike
- 1/2 muškatnega oreščka
- 1 žlica črnega čaja
- 우유 1컵
- 물 2컵
- 꿀 2티스푼
준비
V ponev dajte kardamom, nageljnove žbice, poper, cimet in semena komarčka ter pustite, da se nekaj minut pečejo na majhnem ognju. Neprestano mešajte. Ko zadišijo, jih odstranite z ognja, nato pa isti postopek ponovite z ingverjem, zatem pa še z baziliko in muškatnim oreščkom. Vse pečene sestavine dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite enakomernega praška. Nastali prašek masala dajte v kozarec.
V lonec dajte 2 skodelici vode in pustite, da zavre, nato dodajte žličko črnega čaja, 1/2 čajne žličke masale in 1 skodelico mleka. Pustite nekaj minut, da se kuha, nato ga precedite in dodajte med. Dobro premešajte in uživajte v zdravem in okusnem čaju.