Pripravite slavni indijski čaj Masala, čudovito naravno zdravilo: krepi imunost!

Zadnjič posodobljeno: :

Čaj Masala lahko pripomore k boljši imunosti in zdravju pljuč, hitro in enostavno pa si ga lahko pripravite sami!

Znameniti indijski čaj Masala ima močan, slan okus, vendar je zelo prijeten za uživanje, še posebej, če mu dodate malo medu. Čaj je poln mineralov in antioksidantov, zato se Masala priporoča za krepitev imunosti, preprečevanje vnetnih procesov v telesu in čiščenje dihal, torej za razstrupljanje pljuč, izločanje sluzi ter za preprečevanje in zdravljenje kašlja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝐁𝐢𝐧𝐧𝐲 (@eatwithbinny)

Z lahkoto ga naredite doma, ta recept pa je ena izmed številnih različic.

Sestavine

  • 40 g kardamoma
  • 20 g nageljnovih žbic
  • 20 g zrn popra
  • 8 g cimeta
  • 10 g semen komarčka oziroma koromača
  • 30 g posušenega ingverja
  • 6 vejic posušene bazilike
  • 1/2 muškatnega oreščka
  • 1 žlica črnega čaja
  • 1 skodelica mleka
  • 2 skodelici vode
  • 2 žlički medu

Priprava

V ponev dajte kardamom, nageljnove žbice, poper, cimet in semena komarčka ter pustite, da se nekaj minut pečejo na majhnem ognju. Neprestano mešajte. Ko zadišijo, jih odstranite z ognja, nato pa isti postopek ponovite z ingverjem, zatem pa še z baziliko in muškatnim oreščkom. Vse pečene sestavine dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite enakomernega praška. Nastali prašek masala dajte v kozarec.

V lonec dajte 2 skodelici vode in pustite, da zavre, nato dodajte žličko črnega čaja, 1/2 čajne žličke masale in 1 skodelico mleka. Pustite nekaj minut, da se kuha, nato ga precedite in dodajte med. Dobro premešajte in uživajte v zdravem in okusnem čaju.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše veganske kuharice 2020: recepti za celovito rastlinsko prehrano