누텔라를 채우고 바삭바삭한 으깬 아몬드를 뿌린 퍼프 페이스트리 도넛을 만드는 쉬운 레시피를 시도해 보세요. 도넛은 미국식 도넛과 프랑스식 크루아상을 혼합한 요리로 미국인들은 "크로넛(cronut)"이라고 불렀습니다.
Posladkajmo se s kulinaričnimi mešančki med ameriškim krofom in francoskim rogljičem in preizkusimo enostaven recept, ki sliši na ime “Cronut” krofi z Nutello.
Sestavine za “Cronut” krofe z Nutello:
- ¾ skodelice toplega mleka
- 1 žlička kvasa
- 설탕 1/3컵
- 큰 달걀 2개
- 1 čajna žlička vanilijeve esence
- 3 1/4 skodelice bele moke
- 소금 1티스푼
- 1 skodelica zmehčanega masla
- ¼ skodelice bele moke
- 누텔라
- 1 skodelica drobljenih mandljev
프로세스:
V večji posodi zmešamo toplo mleko in kvas. Primešamo sladkor, jajca in vanilijo. Zmesi dodamo skodelico moke in sol in med mešanjem (gnetenjem) z električnim mešalcem postopoma dodamo še preostalo moko. Mešamo, dokler testo ni voljno in elastično. Posodo pokrijemo s krpo in postavimo na hladno za približno 30 minut. Medtem v posodi zmešamo zmehčano maslo in ¼ skodelice bele moke. Ohlajeno testo položimo na pomokano površino in razvaljamo v za pol palca debel pravokotnik. Testo premažemo s četrtino maslene zmesi in ga prepognemo, kot bi prepognili pismo – po tretjinah. Tako prepognjeno testo za pol ure ponovno postavimo v hladilnik. Ohlajeno prepognjeno testo razvaljamo na pol palca debelo in ponovimo maslenje in “zgibanje” testa. Ponovno za pol ure postavimo v hadilnik in postopek ponovimo vsaj še dvakrat. Testo čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan razvaljamo testo in z modelčki izrežemo kroge, ki jim po želji izrežemo tudi sredinske “luknje”, značilne za ameriške krofe. V veliki posodi ogrejemo olje na 170 stopinj in vanj previdno položimo izrezane kroge. Ko se zlatorumeno zapečejo na eni strani, jih obrnemo in zapečemo še z druge strani. Ocvrte krofe odcedimo na papirnatih brisačkah in odcejene premažemo z Nutello in posujemo s hrustljavimi drobljenimi mandlji. Če si želimo še slajših krofov, jih lahko z Nutello tudi napolnimo (pri tem si pomagamo z brizgalko).
적응 및 적응:
www.dinnerwithjulie.com