fbpx

Recept: makkelijke "Cronut" donuts met Nutella

"Cronut" krofi z Nutello

Laten we een eenvoudig recept proberen voor bladerdeegdonuts gevuld met Nutella en bestrooid met knapperige gemalen amandelen. Donuts, die de Amerikanen – als culinaire mix tussen een Amerikaanse donut en een Franse croissant – ‘cronut’ noemden.

Posladkajmo se s kulinaričnimi mešančki med ameriškim krofom in francoskim rogljičem in preizkusimo enostaven recept, ki sliši na ime “Cronut” krofi z Nutello.

Sestavine za “Cronut” krofe z Nutello:

  • ¾ skodelice toplega mleka
  • 1 žlička kvasa
  • 1/3 kopje suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 čajna žlička vanilijeve esence
  • 3 1/4 skodelice bele moke
  • 1 theelepel zout
  • 1 skodelica zmehčanega masla
  • ¼ skodelice bele moke
  • Nutella
  • 1 skodelica drobljenih mandljev
"Cronut" krofi z Nutello
“Cronut” krofi z Nutello

Proces:

V večji posodi zmešamo toplo mleko in kvas. Primešamo sladkor, jajca in vanilijo. Zmesi dodamo skodelico moke in sol in med mešanjem (gnetenjem) z električnim mešalcem postopoma dodamo še preostalo moko. Mešamo, dokler testo ni voljno in elastično. Posodo pokrijemo s krpo in postavimo na hladno za približno 30 minut. Medtem v posodi zmešamo zmehčano maslo in ¼ skodelice bele moke. Ohlajeno testo položimo na pomokano površino in razvaljamo v za pol palca debel pravokotnik. Testo premažemo s četrtino maslene zmesi in ga prepognemo, kot bi prepognili pismo – po tretjinah. Tako prepognjeno testo za pol ure ponovno postavimo v hladilnik. Ohlajeno prepognjeno testo razvaljamo na pol palca debelo in ponovimo maslenje in “zgibanje” testa. Ponovno za pol ure postavimo v hadilnik in postopek ponovimo vsaj še dvakrat. Testo čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan razvaljamo testo in z modelčki izrežemo kroge, ki jim po želji izrežemo tudi sredinske “luknje”, značilne za ameriške krofe. V veliki posodi ogrejemo olje na 170 stopinj in vanj previdno položimo izrezane kroge. Ko se zlatorumeno zapečejo na eni strani, jih obrnemo in zapečemo še z druge strani. Ocvrte krofe odcedimo na papirnatih brisačkah in odcejene premažemo z Nutello in posujemo s hrustljavimi drobljenimi mandlji. Če si želimo še slajših krofov, jih lahko z Nutello tudi napolnimo (pri tem si pomagamo z brizgalko).

Meer informatie

Aangepast en aangepast van:
www.dinnerwithjulie.com

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.