V hladnih dnevih nam nič ne prija bolj kot klepet s prijateljem ob kavi in prigrizku v zavetju toplega doma. Zato smo vam pripravili hiter in enostaven recept za slasten kolač Dan in noč, ki je ime dobil po unikatni kombinaciji svetlih in temnih plasti.
Recept za kolač Dan in noč je primeren tako za začetnike kot za tiste, ki ob peki najrazličnejših slaščic radi preživljate dneve. Priprava vam ne bo vzela 많은 시간, z njim pa boste brez dvoma navdušili svoje obiskovalce.
성분:
- 큰 계란 4개
- 25 dag moke
- 15 dag sladkorja v prahu
- 10 dag masla
- 다진 호두 10개
- 코코아 2테이블스푼
- 럼 2테이블스푼
- 베이킹 파우더의 절반
- malo masla in krušnih drobtin
준비:
1. Na šibkem ognju raztopite maslo, nato pustite, da se malo ohladi. Pripravite manjši pekač, ki ga nato premažite z maslom in potresite z drobtinami.
2. Razbijte jajca in ločite beljake in rumenjake. Beljake stepite v čvrsto zmes, ki jo nato postavite v hladilnik. Rumenjakom dodajte sladkor in mešajte približno 3 minute oziroma dokler zmes ne postane penasta. Dodajte stopljeno maslo in zmešajte z mešalnikom.
3. Zmešajte moko in pecilni prašek. Nato iz hladilnika vzemite sneg, ki ste ga pridobili iz beljakov in ga med konstantnim mešanjem začnite dodajati zmesi. Polovico zmesi takoj vlijte v model, poravnajte in postavite v pečico s temperaturo 180 °C. Drugi polovici zmesi medtem dodajte kakav, rum in orehe ter premešajte.
4. Prvo polovico zmesi pecite približno 10 minut oziroma dokler ne opazite, da se je na vrhu oblikovala čvrsta skorja. Takrat jo vzemite iz pečice, prelijte z drugim delom zmesi in na isti temperaturi pecite še približno 12 minut. Dober tek!