Marelična pita je enostavna sladica, ki je nihče ne more odkloniti. Je namreč osvežilna, lahka in okusna. Kaj več si še lahko želite? Tu je recept za nesramno dobro marelično pito.
Če letos marelic ne boste spremenili v marmelado, lahko iz njih poskušate pripraviti okusno sadno sladico. Marelična pita bo zadovoljila vse okuse, saj je ravno prav sladka. Poleg tega vsebuje marelice, ki so prava zakladnica zdravja, saj vsebujejo vitamine A, B2, B3, C in E ter karotin, ki ima veliko zaslug za to, da naj bi marelice pomlajevale in podaljševale življenje.
더 읽어보기: 레시피: 간편한 육즙 블루베리 파이
다음에서 우리는 당신에게 발행합니다 babičin recept za marelično pito, ki vas ne bo pustil nepotešene.
Recept za nesramno dobro marelično pito:
Sestavine za nesramno dobro marelično pito:
- 400 g marelic
- 밀가루 250g
- 120 g masla
- 160 g sladkorja
- 8 jajc (od tega 3 rumenjaki)
- 120 g mletih mandljev
- 레몬
Postopek priprave nesramno dobre marelične pite:
Najprej zmešamo moko, zmehčano maslo in 60 gramov sladkorja. Dodamo rumenjake in naredimo krhko testo. Tega zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za dobro uro. Pred nadaljevanjem nizek pekač namažemo z maslom in pomokamo. Vanj položimo razvaljano testo, ki ga v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pečemo pribl. četrt ure. V vmesnem času preostala jajca zmešamo skupaj s preostalim sladkorjem, naribano limonino lupino in mletimi mandlji. Preliv polijemo po testu, na katerega smo prej položili marelične polovičke. Pečemo še dodatnih 35 minut in marelična pita je pripravljena. Pa dober tek!