fbpx

Receta: pastel de albaricoque descaradamente bueno

Recept za marelično pito

La tarta de albaricoque es un postre fácil que nadie puede rechazar. Es refrescante, ligero y sabroso. ¿Qué más podrías querer? Aquí tienes una receta para una tarta de albaricoque increíblemente buena.

Če letos marelic ne boste spremenili v marmelado, lahko iz njih poskušate pripraviti okusno sadno sladico. Marelična pita bo zadovoljila vse okuse, saj je ravno prav sladka. Poleg tega vsebuje marelice, ki so prava zakladnica zdravja, saj vsebujejo vitamine A, B2, B3, C in E ter karotin, ki ima veliko zaslug za to, da naj bi marelice pomlajevale in podaljševale življenje.

LEE MAS: Receta: Tarta De Arándanos Fácil Y Jugosa

Osvežite poletni jedilnik z marelično pito.
Osvežite poletni jedilnik z marelično pito.

A continuación le emitimos babičin recept za marelično pito, ki vas ne bo pustil nepotešene.

Recept za nesramno dobro marelično pito:

Sestavine za nesramno dobro marelično pito:

  • 400 g marelic
  • 250 g de harina
  • 120 g de mantequilla
  • 160 g sladkorja
  • 8 jajc (od tega 3 rumenjaki)
  • 120 g mletih mandljev
  • limón

Postopek priprave nesramno dobre marelične pite:
Najprej zmešamo moko, zmehčano maslo in 60 gramov sladkorja. Dodamo rumenjake in naredimo krhko testo. Tega zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za dobro uro. Pred nadaljevanjem nizek pekač namažemo z maslom in pomokamo. Vanj položimo razvaljano testo, ki ga v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pečemo pribl. četrt ure. V vmesnem času preostala jajca zmešamo skupaj s preostalim sladkorjem, naribano limonino lupino in mletimi mandlji. Preliv polijemo po testu, na katerega smo prej položili marelične polovičke. Pečemo še dodatnih 35 minut in marelična pita je pripravljena. Pa dober tek!

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.