fbpx

Recept: nesramno dobra marelična pita

Recept za marelično pito

Marelična pita je enostavna sladica, ki je nihče ne more odkloniti. Je namreč osvežilna, lahka in okusna. Kaj več si še lahko želite? Tu je recept za nesramno dobro marelično pito.

Če letos marelic ne boste spremenili v marmelado, lahko iz njih poskušate pripraviti okusno sadno sladico. Marelična pita bo zadovoljila vse okuse, saj je ravno prav sladka. Poleg tega vsebuje marelice, ki so prava zakladnica zdravja, saj vsebujejo vitamine A, B2, B3, C in E ter karotin, ki ima veliko zaslug za to, da naj bi marelice pomlajevale in podaljševale življenje.

PREBERITE ŠE: Recept: Enostavna sočna borovničeva pita

Osvežite poletni jedilnik z marelično pito.
Osvežite poletni jedilnik z marelično pito.

V nadaljevanju vam izdamo babičin recept za marelično pito, ki vas ne bo pustil nepotešene.

Recept za nesramno dobro marelično pito:

Sestavine za nesramno dobro marelično pito:

  • 400 g marelic
  • 250 g moke
  • 120 g masla
  • 160 g sladkorja
  • 8 jajc (od tega 3 rumenjaki)
  • 120 g mletih mandljev
  • limona

Postopek priprave nesramno dobre marelične pite:
Najprej zmešamo moko, zmehčano maslo in 60 gramov sladkorja. Dodamo rumenjake in naredimo krhko testo. Tega zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za dobro uro. Pred nadaljevanjem nizek pekač namažemo z maslom in pomokamo. Vanj položimo razvaljano testo, ki ga v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pečemo pribl. četrt ure. V vmesnem času preostala jajca zmešamo skupaj s preostalim sladkorjem, naribano limonino lupino in mletimi mandlji. Preliv polijemo po testu, na katerega smo prej položili marelične polovičke. Pečemo še dodatnih 35 minut in marelična pita je pripravljena. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.