Krofi so eno najstarejših in najbolj priljubljenih sladkih peciv na svetu.
Recept za ocvrto pecivo iz polnjenega testa se je prvič pojavil pri nizozemskem kuharju Küchenmeisterei leta 1485, nato pa se je razširil po vsem svetu.
Evropejci so krofe odkrili relativno hitro, zato so bili bolj ali manj razširjeni v 18. stoletju. Običajno priprava krofov pomeni cvrtje v olju, lahko pa jih pripravimo tudi 오븐에서.
Tako bodo manj mastni in bodo enako mehki in sočni!
Krofi iz pečice (brez olja)
재료
- 건조 효모 1 봉지
- 700-900 gr moke
- 계란 4개
- 300 ml jogurta
- 물 200ml
- 150 gr sladkorja
- 100 gr sladkorja za posipanje
- 계피 맛
- 150 gr margarine (eno žlico pustimo na strani)
지침
- V mlačni vodi razmešamo kvas z žlico sladkorja, potresemo z moko, pokrijemo in pustimo vzhajati.
- Po petih do desetih minutah prilijemo moko, jajca in jogurt, stopljeno margarino in sladkor, vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico in pustimo stati pol ure do eno uro.
- Nato preložimo na pomokano površino, dobro pregnetemo, nato pa testo razvaljamo na približno centimeter do centimeter in pol.
- S kozarcem izdolbemo krofe in jih razporedimo po pekaču, ki smo ga predhodno namazali z margarino ali obložili s peki papirjem.
- Po želji v sredini naredimo luknjo. Krofov ne postavljajte preblizu drug drugemu, saj bodo v pečici narasli in se lahko sprimejo.
- Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj. Takoj, ko je pečen, ga namažemo s stopljeno margarino (iz ene žlice, ki smo jo odstavili na začetku priprave), in potresemo s sladkorjem in cimetom.