마침내 호박 요리 요리법이 나온 때가 왔습니다. 아직도 이 맛있는 과일로 무엇을 만들어야 할지 모르겠다면, 집 전체를 좋은 향기로 만들어 줄 맛있는 요리 3가지를 알려 드리겠습니다.
Ponavadi se recepti za jedi z bučami osredotočajo predvsem na bučno juho, pito 그리고 pire v takšnih in drugačnih oblikah, ki se v jesenskih dneh MORAJO znajti na vašem meniju, a če ste tega naveličani, vam dostavljamo sveže recepte – to so 3 recepti za jedi z bučami, zaradi katerih bo dišala cela hiša. Pa dober tek!
Recepti za jedi z bučami: 3 božanske jedi
Testenine z bučami in pršutom
성분
- 400 g sveže buče
- 350 g testenin (po vašem okusu)
- 150 g pršuta (po vašem okusu)
- 마늘 2쪽
- 올리브유
- 3 žlice naribanega parmezana
- 소금과 후추
- 로즈마리
- 백포도주
준비
Sledite navodilom na embalaži in pripravite testenine. Narežite bučo na majhne kvadratke ter jo nato skupaj s česnom in rožmarinom na olju popražite. Dodajte sol (ne pretiravajte, ker je pršut slan) in poper. Sestavinam dodajte tudi nekaj žlic vode in jih pražite/kuhajte, dokler se buča ne zmehča. Proti koncu kuhe dodajte malo vina in počakajte, da slednje izhlapi.
Po kuhi razdelite nastalo “omako iz buč” na pol. Iz polovice naredite pire, ki ga nato združite s testeninami, drugi polovici pa dodajte še na kocke narezano slanino in vse skupaj popecite na ognju. Po praženju združite na kocke narezano bučo in slanino s preostankom paste (ki je že združena s pirejem) in po njej posujte parmezan. Dober tek!
Bučni zavitek
성분
- 275 g vlečenega testa
- 0,5 kg buče
- 소금 ½티스푼
- 계란 2개
- 버터 30g
- 200 g skute + 2 lončka kisle smetane
준비
Bučo narežite na krhlje (brez semen) in jo naribajte ter posolite. Zaradi boljšega okusa jo lahko pustite stati pol ure, da se iz nje odcedi vsa odvečna tekočina, in jo nato še z rokami ožemite. V drugi skledi združite skuto, kislo smetano in sol, nato pa jim dodajte še (ožeto) bučo. V ponvi stopite maslo. Razgrnite vlečeno testo in ga premažite s stopljenim maslom. Nastalo maso enakomerno razporedite po testu, ga zavijte in po njem premažite razžvrkljano jajce. V pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, pecite zavitek približno 30–45 minut. Dober tek!
Mafini z bučami in začimbami (za Noč čarovnic)
성분
- 2 skodelici bučnega pireja
- 1 in 3/4 skodelice moke
- 1 skodelica sladkorja + ½ skodelice temnega sladkorja
- 베이킹 파우더 1티스푼
- 소금 ½숟가락
- ½ skodelica kokosovega olja
- 계란 2개
- 1/4 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
- 육두구 1/4티스푼
- 계피 2티스푼
- 1 čajna žlička vanilijevega izvlečka
준비
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Moko, sladkor, sol in začimbe združite in jih dobro premešajte. V drugi posodi zmešajte jajca, bučni pire, kokosovo olje in vaniljev izvleček. Mokre sestavine dodajte k suhim sestavinam in vse dobro premešajte, da se slednje brezhibno združijo.
Maso enakomerno razdelite po 12 prostorčkih v pekaču za mafine in jo pecite 25 minut. Z zobotrebcem preverite, kdaj so mafini gotovi. Ohladite sladico in dober tek.