fbpx

Recept på pumparätter: 3 gudomliga rätter som får hela huset att dofta gott

Testenine z bučami in pršutom

Det är äntligen den tiden på året när recept på pumparätter har kommit. Om du fortfarande inte vet vad du ska göra av denna läckra frukt, erbjuder vi dig 3 läckra rätter som kommer att få hela huset att dofta gott.

Ponavadi se recepti za jedi z bučami osredotočajo predvsem na bučno juho, pito och pire v takšnih in drugačnih oblikah, ki se v jesenskih dneh MORAJO znajti na vašem meniju, a če ste tega naveličani, vam dostavljamo sveže recepte – to so 3 recepti za jedi z bučami, zaradi katerih bo dišala cela hiša. Pa dober tek!

Recepti za jedi z bučami: 3 božanske jedi

Testenine z bučami in pršutom

Testenine z bučami in pršutom
Testenine z bučami in pršutom

INGRIDIENTER

  • 400 g sveže buče
  • 350 g testenin (po vašem okusu)
  • 150 g pršuta (po vašem okusu)
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • salt och peppar
  • rosmarin
  • vitt vin

FÖRBEREDELSE

Sledite navodilom na embalaži in pripravite testenine. Narežite bučo na majhne kvadratke ter jo nato skupaj s česnom in rožmarinom na olju popražite. Dodajte sol (ne pretiravajte, ker je pršut slan) in poper. Sestavinam dodajte tudi nekaj žlic vode in jih pražite/kuhajte, dokler se buča ne zmehča. Proti koncu kuhe dodajte malo vina in počakajte, da slednje izhlapi.

Po kuhi razdelite nastalo “omako iz buč” na pol. Iz polovice naredite pire, ki ga nato združite s testeninami, drugi polovici pa dodajte še na kocke narezano slanino in vse skupaj popecite na ognju. Po praženju združite na kocke narezano bučo in slanino s preostankom paste (ki je že združena s pirejem) in po njej posujte parmezan. Dober tek!

Bučni zavitek

Bučni zavitek
Bučni zavitek

INGRIDIENTER

  • 275 g vlečenega testa
  • 0,5 kg buče
  • ½ tesked salt
  • 2 ägg
  • 30 g smör
  • 200 g skute + 2 lončka kisle smetane

FÖRBEREDELSE

Bučo narežite na krhlje (brez semen) in jo naribajte ter posolite. Zaradi boljšega okusa jo lahko pustite stati pol ure, da se iz nje odcedi vsa odvečna tekočina, in jo nato še z rokami ožemite. V drugi skledi združite skuto, kislo smetano in sol, nato pa jim dodajte še (ožeto) bučo. V ponvi stopite maslo. Razgrnite vlečeno testo in ga premažite s stopljenim maslom. Nastalo maso enakomerno razporedite po testu, ga zavijte in po njem premažite razžvrkljano jajce. V pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, pecite zavitek približno 30–45 minut. Dober tek!

Mafini z bučami in začimbami (za Noč čarovnic)

Mafini z bučami in začimbami
Mafini z bučami in začimbami

INGRIDIENTER

  • 2 skodelici bučnega pireja
  • 1 in 3/4 skodelice moke
  • 1 skodelica sladkorja + ½ skodelice temnega sladkorja
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ žlice soli
  • ½ skodelica kokosovega olja
  • 2 ägg
  • 1/4 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 2 teskedar kanel
  • 1 čajna žlička vanilijevega izvlečka

FÖRBEREDELSE

Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Moko, sladkor, sol in začimbe združite in jih dobro premešajte. V drugi posodi zmešajte jajca, bučni pire, kokosovo olje in vaniljev izvleček. Mokre sestavine dodajte k suhim sestavinam in vse dobro premešajte, da se slednje brezhibno združijo.

Maso enakomerno razdelite po 12 prostorčkih v pekaču za mafine in jo pecite 25 minut. Z zobotrebcem preverite, kdaj so mafini gotovi. Ohladite sladico in dober tek.

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.