사우나 클럽 브레자에서는 건강하고 가벼운 식사로 특별한 도전을 준비했습니다. 이는 다양한 축제 별미로 지친 며칠 후 진정한 안도감을 선사할 것입니다.
Zajtrk: sadno-zelenjavni smoothie
Dan začnimo s kozarcem mlačne vode s sokom pol limone. Nato si pripravimo sadno-zelenjavni smoothie iz 1 banane, sveže iztisnjenega soka 1 manjšega jabolka in 1 korenčka, pol avokada, žličke chia semen in 0,5 dcl bio sojinega napitka.
Dopoldanska malica: krhlji jabolka s cimetom in limoninim sokom.
Jabolko narežemo na krhlje in le-te prelijemo s sokom pol limone ter dodamo še žlico cejlonskega cimeta. Vse skupaj premešamo in odlična, zelo okusna malica je pripravljena!
Kosilo: pisan krožnik zelenjave in stročnic
Najprej podušimo brokoli (1/2 glave) in 2 manjša korenčka. Nato na kokosovem olju popečemo 1 bučko in pol rdeče paprike, dodamo še podušen brokoli in korenček ter čez noč namočene in skuhane stročnice po želji* (čičeriko, lečo, grah, fižol), na koncu pa iztisnemo še strok česna. Dodamo začimbe, sol, poper, čili s soljo, mleta kumina, kurkuma,… in solato lahko začinimo še s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…) in limoninim sokom po želji.
*Stročnice namočimo čez noč v vodi, zjutraj odlijemo vodo in jih skuhamo v sveži vodi. Fižol in čičeriko kuhamo dlje, pb. 2 uri, lečo pa precej manj, pb. 30 minut.
Popoldanski napitek: mlečna žitna kava
Jedilno žlico bio žitne kave* prelijemo z 1,5 dcl vrele vode, dodamo 1-2 dcl rastlinskega napitka (sojinega/riževega/ovsenega) in napitek po želji začinimo še ščepcem cimeta, kardamoma in žličko medu.
*Predlagam bio žitno kavo znamke Demeter ali Yannoh.
Večerja: lahka solatka s pečeno hokaido bučo
Jedilno bučo hokaido očistimo, narežemo na krhlje, začinimo s himalajsko soljo in rožmarinom ter popečemo v pečici skupaj s korenčkovimi palčkami. Za večjo vsebnost beljakovin lahko dodamo še tofu. Vmes podušimo narezane liste ohrovta ter v večji skledi pripravimo motovilec in kristalko. Ko so buča in korenčkove palčke pečene (20-30 minut) ter ohrovt podušen, jih dodamo v skledo solate, začinimo s hladno stiskanimi olji (bučno/olivno/konopljino/laneno/olje črne kumine,…), začimbami in limoninim sokom po želji. Dober tek!
추가 정보:
www.savnabreza.com