V zgornjem nadstropju Cityparka v Ljubljani je nova tajska restavracija Bangkok street. Lastnik, vodja, kuhar oziroma vse po vrsti je Frenk, ki ga je po obisku Tajske kulinarika tako očarala, da se je domov vrnil z idejo restavracije. Za začetek nam priporoči vodo z jogurtom, ki se idealno prileže k pikantnim jedem, za predjed pa ...
Šmartinska 152 g, Ljubljana
Lublana
V zgornjem nadstropju Cityparka v Ljubljani je nova tajska restavracija Bangkok street. Lastnik, vodja, kuhar oziroma vse po vrsti je Frenk, ki ga je po obisku Tajske kulinarika tako očarala, da se je domov vrnil z idejo restavracije. Za začetek nam priporoči vodo z jogurtom, ki se idealno prileže k pikantnim jedem, za predjed pa pekočo juho tom yan ali juho s kokosom tom kha. Naprej lahko izbiramo med različnimi vrstami karija: s piščancem, govedino, škampi ali zelenjavo in z rižem kot prilogo. Frenk najbolj priporoča piščanca z indijskimi oreščki, lahko pa izberemo še polnjene perutničke, poprovo omako z dušenim lososom ali škampi, račja prsa v tamarin omaki. Kosilo si lahko izberemo iz menija ali pa se odločimo za ponudbo all you can eat. Med sladicami zmagujejo riž s kokosom, mlekom in mangom, bananin puding in različni shakei. Vse začimbe in zelenjavo dobijo s Tajske, okus pa vseeno malo prilagodijo slovenskemu in je zato manj pekoč. Začimbe, s katerimi v Bangkok streetu največ ustvarjajo, so limonina trava, kefirjevi listi, galangan, koriander, sladka bazilika. Poleg hrane nas v Frenkovi restavraciji začara tudi ambient. Vse detajle je izbral na Tajskem, kot protiutež pa nanje delujejo minimalistične oblike stolov, miz in še posebej unikatnega lesenega stropa. Prijetno za oči in za želodec.