fbpx

Kranjska gostilnica

Pred slabim letom se je v Kranju na Planini odprla Kranjska gostilnica, kjer obiskovalce razvajajo z italijansko kuhinjo s pridihom francoske. Gostilnica je urejena v prijetnem domačem ambientu in ko zadiši po ajdovem, čebulnem, česnovem, koruznem ali krompirjevem kruhu, se počutimo kot v domači izbi. Pogled na jedilni ...

Podstawowe informacje
Adres
Kranjska gostilnica
Planina 3
Kranj
Połączenie
Harmonogram
od ponedeljka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in prazniki od 11. do 17. ure
Kontakt
(05) 902 41 66

Pred slabim letom se je v Kranju na Planini odprla Kranjska gostilnica, kjer obiskovalce razvajajo z italijansko kuhinjo s pridihom francoske. Gostilnica je urejena v prijetnem domačem ambientu in ko zadiši po ajdovem, čebulnem, česnovem, koruznem ali krompirjevem kruhu, se počutimo kot v domači izbi. Pogled na jedilni list razkrije pravo kulinarično zgodbo. Med slovenskimi jedmi, pravijo, da nas ne bodo razočarali ajdova kaša z govejim jezikom in bučnim oljem, sirovi štruklji z jurčki ali morska žaba, zavita v pršut, z vinsko omako. Ljubitelji morske hrane bodo navdušeni nad hobotnico v solati na rukoli, črno rižoto z morskimi sadeži, filejem brancina s tartufi ali filejem škarpene v školjčni omaki. Kuhar v gostilnici pravi, da se ravna po navdihu in najbrž so tako nastale tudi zelo zanimive kombinacije okusov, ki se spajajo v nekaterih jedeh: eksotična solata z gamberi, avokadom in mangom, rezine račjih prsi s čokolado in pomarančo ali jagenjček v medeno-česnovi omaki so prav gotovo jedi, katerih okusa še dolgo ne bomo pozabili. Zanimivost je tudi ta, da pri ustvarjanju hladnih jedi uporabljajo argamino olje, ki ima okus nekje med lešnikom in olivo. Predvsem med vikendi v Kranjski gostilnici zadiši po krači in pečenki, tako da so lahko zadovoljni tudi ljubitelji pravega nedeljskega kosila. In če po vseh dobrotah zmoremo pojesti še kaj, si privoščimo katero izmed domačih sladic, pa naj bo to ingverjev mousse z rdečim poprom, čokoladni sufle z vanilijevo kremo, gozdni sadeži v šampanjskem aspiku z meloninim sladoledom ali domač kostanjev sorbet s konjakom.

Poprzedni
Pr'Maticku

Z Wami od 2004 roku

od roku 2004 badamy miejskie trendy i codziennie informujemy naszą społeczność obserwujących o najnowszych stylach życia, podróżach, stylu i produktach, które inspirują pasją. Od 2023 roku oferujemy treści w głównych językach świata.