Kto nie zna kwasu chlebowego Fala Slonček? W tym roku obchodzi czcigodne 100-lecie. Jej narodziny datuje się na rok 1920, kiedy to we francuskim mieście Strasburg rozwinięto produkcję drożdży wchodzącą w skład dużej Grupy Lesaffre ze względu na lokalne zapotrzebowanie na drożdże.
Kvas Fala se je na slovenskih tleh ustalil že pred davnimi leti in od takrat ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev.
Svežemu kvasu Fala, ki ostaja že stoletje nespremenjen in sestavljen le iz kvasnih celic skrbno izbrane družine kvasovk, se je v zadnjih letih pridružilo tudi kislo testo Fala in suhi kvas Fala. Družina izdelkov Fala se ponaša s svojo vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem, kar potrjujejo generacije zvestih uporabnikov in ljubiteljev Fala Slončka.
Obletnico blagovne znamke Fala so se pri podjetju odločili praznovati skupaj s potrošniki in njihovimi spomini. Če doma hranite stare recepte za kruh ali kvašeno pecivo, stare fotografije, pripomočke za peko ali le zgodbe in spomine vaših babic ali prababic o kvasu ali peki, lahko te fotografije, recepte ali zgodbe posredujete do 15. avgusta NA fala.sloncek@gmail.com ali na naslov Lesaffre Slovenija, Obrtniška 6f, 1370 Logatec. Skupaj z vami bodo ustvarili knjigo 100 let receptov in spominov Fala Slončka, ki jo boste v dar prejeli tudi sami.