Kvas Fala Slonček praznuje 100 let!

Zadnjič posodobljeno: :

Le kdo ne pozna kvasa Fala Slonček? Le-ta letos praznuje častitljivih 100 let. Njegovo rojstvo sega v leto 1920, ko so v francoskem mestu Strasbourg zaradi lokalnih potreb po kvasu razvili proizvodnjo kvasa, ki je del velike Skupine Lesaffre.

Kvas Fala se je na slovenskih tleh ustalil že pred davnimi leti in od takrat ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev.

Svežemu kvasu Fala, ki ostaja že stoletje nespremenjen in sestavljen le iz kvasnih celic skrbno izbrane družine kvasovk, se je v zadnjih letih pridružilo tudi kislo testo Fala in suhi kvas Fala. Družina izdelkov Fala se ponaša s svojo vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem, kar potrjujejo generacije zvestih uporabnikov in ljubiteljev Fala Slončka.

Obletnico blagovne znamke Fala so se pri podjetju odločili praznovati skupaj s potrošniki in njihovimi spomini. Če doma hranite stare recepte za kruh ali kvašeno pecivo, stare fotografije, pripomočke za peko ali le zgodbe in spomine vaših babic ali prababic o kvasu ali peki, lahko te fotografije, recepte ali zgodbe posredujete do 15. avgusta na fala.sloncek@gmail.com ali na naslov Lesaffre Slovenija, Obrtniška 6f, 1370 Logatec. Skupaj z vami bodo ustvarili knjigo 100 let receptov in spominov Fala Slončka, ki jo boste v dar prejeli tudi sami.

Poster Fala
Poster Fala

Dodatne Informacije

Več informacij:
Facebook Fala Slonček

Naslovna fotografija:
IG Fala Slonček

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: skutni mouse s hruškami in hrustljavim posipom Manner snack