fbpx

Recept: Zdrav, okusen in energetsko popoln zajtrk

Ker je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva in v pravilni kombinaciji vlije potrebno energijo za uspešen začetek dneva, smo pripravili izbor izvrstnih receptov za zdrave, okusne in energetsko popolne zajtrke.

Vemo, da ste že neštetokrat slišali, da je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva. Vendarle se je tega dejstva težko zares držati, saj nam naporni delavniki onemogočajo izbiro in predvsem pripravo zares zdravega. Potrudimo se torej in se vsaj nekaj dni v tednu zbudimo malce prej ali pa si večer v naprej pripravimo zajtrk, ki pospeši naš metabolizem in nam zagotavlja energijo vse do popoldneva. Preverimo nekaj receptov za zdrav, okusen in energetsko popoln zajtrk.

Omleta po italijansko

Sestavine za eno osebo:

  • ¼ nasekljane čebule
  • ¼ nasekljane zelene paprike
  • ¼ nasekljanega paradižnika
  • nasekljana sveža bazilika/peteršilj
  • pieprz
  • sól
  • 1 ubite jajko
  • 2 stepena beljaka
  • 1 čajna žlička naribanega parmezana
Omleta po italijansko.
Omleta po italijansko.

Przygotowanie: Drobno sesekljano čebulo in papriko popražimo na malo olja, nato dodamo še nasekljan paradižnik. Ko se sestavine zmehčajo in čebula postekleni, dodamo stepeno jajce in beljake ter dobro začinimo. Na zmernem ognju pečemo še približno 5 minut in vmes pridno dvigamo robove omlete, da tekoče jajce steče pod rob. Ko jajčna mešanica popolnoma zakrkne, je omleta pripravljena na obogatitev s parmezanom. Beljakovinsko bombo prepolovimo na pol in uživamo.

Ovsena kaša s sadjem in orehi

Sestavine za eno osebo:

  • ¼ szklanki wody
  • ½ skodelice riževega mleka
  • ½ skledice ovsene kaše
  • ½ sesekljanega jabolka ali hruške
  • ½ sesekljane banane
  • ¼ skledice suhega sadja
  • ¼ skodelice nasekljanih orehov

CZYTAJ WIĘCEJ: Płatki śniadaniowe

Ovsena kaša s sadjem
Ovsena kaša s sadjem

Przygotowanie: Vodo in mleko vlijemo v večjo kozico in zavremo. Primešamo ovseno kašo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo še približno 3 minute. Med kuhanjem pridno mešamo, nato odstavimo in dodamo koščke sadja ter oreščke. Kozico pokrijemo in pustimo stati, da se mešanica nekoliko ohladi. Postrežemo v skodelici in po potrebi prelijemo še z nekaj mleka.

Mlečni riž s cimetom

Sestavine za 1 porcijo:

  • ½ skodelice nemastnega mleka
  • ¼ skodelice riža
  • ¼ cimetove palčke
  • szczypta cynamonu
  • sadje po želji (2 slivi, nektarini, jabolko, banana…)
  • 1 jajko
Mlečni riž s cimetom
Mlečni riž s cimetom

Przygotowanie: Mleko, riž in cimetovo palčko med mešanjem pustimo vreti približno 20 minut. Ko je riž kuhan, odstranimo dišečo palčko in mu dodamo rumenjak. Iz beljaka stepemo trdi sneg, ki ga nato primešamo rižu in zmes prelijemo v skodelico. Dodamo na koščke narezano sveže sadje in potresemo s cimetom.

Z Wami od 2004 roku

od roku 2004 badamy miejskie trendy i codziennie informujemy naszą społeczność obserwujących o najnowszych stylach życia, podróżach, stylu i produktach, które inspirują pasją. Od 2023 roku oferujemy treści w głównych językach świata.