Od 13 do 22 października najlepsi słoweńscy szefowie kuchni w 97 uczestniczących restauracjach po raz kolejny zabiorą gości w kulinarne doznania ze specjalnym menu pełnym świeżych, lokalnych, jesiennych smaków za zryczałtowaną cenę 17 euro. Witamy, Tydzień Restauracji!
Uvod v bogato zimsko kulinarično sezono bo odprl jesenski Teden restavracij 2017. Kulinarična akcija, ki se je v nekaj letih iz lokalne ideje prelevila v vseslovensko dobrojedsko gibanje, bo tudi tokrat postregla z izbrano ponudbo lokalnih in sezonskih jedi vrhunskih slovenskih chefov od Piranskega zaliva pa vse do Prekmurja.
K sodelovanju so bile ponovno povabljene le tiste restavracije, ki so si v očeh selektorja akcije, kulinaričnega kritika Urosa Mencingera, prislužile vsaj en srček, ali so na dobri poti, da tega osvojijo. O kakovosti slovenske kulinarike zato priča število sodelujočih gostiln in restavracij – kar 97 z vseh koncev Slovenije jih bo deset dni v oktobru goste vabilo s posebnimi meniji po enotni ceni. Že uveljavljenim sodelujočim restavracijam se bodo to jesen pridružile še tri nove, tako da je Teden restavracij v letu 2017 bogatejši za dvanajst novih kulinaričnih destinacij.
Na jesenskem Tednu Restavracij 2017 se bodo prvič predstavili: Stara gostilna, Piran, Hiša Štekar, Snežatno, ter Gostilna Maribor, Maribor. Celoten seznam restavracij si lahko pogledate Tutaj.
Więcej informacji:
vivi.si