fbpx

Plantas que trarão energia positiva e felicidade para sua casa (segundo o feng shui)

As plantas dão vida à nossa casa e aos nossos jardins. Eles também são conhecidos por purificar o ar e, se colocados no lugar certo, dizem ter um tremendo impacto em nossas vidas diárias.

Glede na znanost naj bi tudi rastline oddajale energijo, prav tako kot ljudje! Veliko ljudi verjame v fengšuj, ki je starodavni način, kako v prostor vnesti pozitivno energijo, kot tudi kako privabiti zdravje, bogastvo in srečo. Pred vami je nekaj rastlin, ki naj bi glede na fengšuj iz naših življenj pregnale negativo in prinašale obilje!

potes de ouro

Zlati potos je znan tudi kot hudčev bršljan in pa rastlina denarja! Po fengšuju naj bi proizvajal pozitivno energijo, ki naj bi privabila srečo in bogastvo. Postaviti bi ga morali v oster kot stanovanja oziroma sobe, saj naj bi tako zmanjševal stres, tesnobnost in negativne misli. Za zdravje in blaginjo bi moral zlati potos rasti navzgor!

Orquídea

Veja esta postagem no Instagram

… Linda foto 😊😍😊🌵 🌼Gostou do conteúdo? Deixe nos comentários e envie para os seus amigos. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌼Quer saber mais dicas e curiosidades do fantástico mundo das orquídeas, siga o nosso perfil: @orquideass.lindas . . . . . . Problemas comum com quem cultiva orquideas . 🌺orquideas nao floresce 🌺pragas 🌺elas morrem e nao sabemos o motivo 😭😭😭😭. 🌺entre outras coisas 😭😭😭. Perder uma orquidea é muito ruim so quem ja perdeu sabe 😭😭😭😭. Depois de um tempo perdendo orquideas ,decidi por um fim nisso . Pesquisei em tudo que é lugar na internet ,e nada mudou 😭😭😭😭. . 🌺quando ja estava desistindo ,encontrei um GUIA DIGITAL que mudou minha vida 😁😍😍😍. Finalmente minhas orquideas estao com flores ,e nao morrem 😍😍😍😍😍. Eu consegui 🌺🌺🌺🌺. E hj vou compartilhar com vcs esse livro 🎉🎉🎉🎉🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏. É so ir no perfil @orquideass.lindas E clicar no link AZUL que esta na bio. Ou me chama DIRECT . . .

Uma postagem compartilhada por lindassorquideas (@orquideass.lindas) on

Orhideje so zelo priljubljene rastline, najdemo jih skoraj v vsakem domu. Ni čudno, saj gre za ene najlepših rož. Če noč sproščajo v zrak kisik, zato naj bi bilo najprimerneje, da jih postavimo v o quarto. Imajo prijeten vonj, prav tako pa naj bi poskrbele za izboljšanje počutja.

Babosa

Tudi aloe vera je znana po svojih zdravilnih lastnostih, prav tako pa naj bi po fengšuju doprinesla k pozitivni energiji in sreči. Odganjali naj bi namreč negativne vibracije in pa nesrečo. Postaviti jo moramo na neposredno (sončno) svetlobo in jo redno zalivati. Poskrbeti moramo tudi, da ima primeren lonček, saj naj ne bi dobro prenašala stoječe vode.

Jasmim

Jasmin naj bi s svojim sladkim vonjem privabljal pozitivno energijo ter pripomogel pri krepitvi odnosov in romantike. Če ga imamo v zaprtem prostoru, bi ga morali postaviti na tisto okno, ki je obrnjeno na jug. Na vrtu bi ga morali posaditi na severni, vzhodni ali severovzhodni predel.

Alecrim

Rožmarin je zelo priljubljen v mediteranskih državah in kot dobro vemo, je tudi odlična začimba! Znan naj bi bil po tem, da lahko izboljša naš spomin in pomaga pregnati nespečnost, prav tako pa naj bi zrak očistil škodljivih toksinov.

violeta africana

Afriška vijolica ali usambarka je ena najbolj pogostih cvetočih sobnih cvetlic. Po fengšuju naj bi prinašala bogastvo zato, ker naj bi njeni listi spominjali na kovance!

Vodni bambus

Vodni bambus je izjemno priljubljena rastlina v Aziji, znan pa je ravno po tem, da naj bi prinašal srečo in blaginjo. Glede na fengšuj naj bi njegova vertikalna oblika predstavljala element lesa, ki v naša življenja vnaša energijo, vitalnost e ativo fisicamentest. Vodni bambus bi morali postaviti v tisti kot prostora, ki ima manj svetlobe.

Sveta bazilika

Sveta bazilika raste v Indiji in je ena najpomembnejših rastlin ajurvedske medicine. Znana naj bi bila tudi po tem, da zrak očisti negativne energije. 20 ur na dan naj bi tako izločala kisik in absorbirala škodljive snovi iz zraka. Prav tako naj bi bila močan antioksidant z antibakterijskimi, antiglivičnimi in protivnetnimi učinki. V vrtu bi jo morali posaditi na severni, vzhodni ali severovzhodni predel.

Frutas cítricas

Veja esta postagem no Instagram

Ripe for the picking 🍊

Uma postagem compartilhada por Kith Flower & Gift Shop (@kithevents) on

Drevesa citrusov naj bi po fengšuju simbolizirala izobilje in zdravje, saj rodijo sadeže!

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.