Rastline, ki bodo v tvoj dom prinesel pozitivno energijo in srečo (glede na fengšuj)

Zadnjič posodobljeno: :

Rastline poživijo naš dom in naše vrtove. Znane so tudi po tem, da čistijo zrak, če jih postavimo na pravo mesto, pa naj bi imele izjemen vpliv na naše vsakdanje življenje.

Glede na znanost naj bi tudi rastline oddajale energijo, prav tako kot ljudje! Veliko ljudi verjame v fengšuj, ki je starodavni način, kako v prostor vnesti pozitivno energijo, kot tudi kako privabiti zdravje, bogastvo in srečo. Pred vami je nekaj rastlin, ki naj bi glede na fengšuj iz naših življenj pregnale negativo in prinašale obilje!

Zlati potos

Zlati potos je znan tudi kot hudčev bršljan in pa rastlina denarja! Po fengšuju naj bi proizvajal pozitivno energijo, ki naj bi privabila srečo in bogastvo. Postaviti bi ga morali v oster kot stanovanja oziroma sobe, saj naj bi tako zmanjševal stres, tesnobnost in negativne misli. Za zdravje in blaginjo bi moral zlati potos rasti navzgor!

Orhideja

View this post on Instagram

… Linda foto 😊😍😊🌵 🌼Gostou do conteúdo? Deixe nos comentários e envie para os seus amigos. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌼Quer saber mais dicas e curiosidades do fantástico mundo das orquídeas, siga o nosso perfil: @orquideass.lindas . . . . . . Problemas comum com quem cultiva orquideas . 🌺orquideas nao floresce 🌺pragas 🌺elas morrem e nao sabemos o motivo 😭😭😭😭. 🌺entre outras coisas 😭😭😭. Perder uma orquidea é muito ruim so quem ja perdeu sabe 😭😭😭😭. Depois de um tempo perdendo orquideas ,decidi por um fim nisso . Pesquisei em tudo que é lugar na internet ,e nada mudou 😭😭😭😭. . 🌺quando ja estava desistindo ,encontrei um GUIA DIGITAL que mudou minha vida 😁😍😍😍. Finalmente minhas orquideas estao com flores ,e nao morrem 😍😍😍😍😍. Eu consegui 🌺🌺🌺🌺. E hj vou compartilhar com vcs esse livro 🎉🎉🎉🎉🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏. É so ir no perfil @orquideass.lindas E clicar no link AZUL que esta na bio. Ou me chama DIRECT . . .

A post shared by lindassorquideas (@orquideass.lindas) on

Orhideje so zelo priljubljene rastline, najdemo jih skoraj v vsakem domu. Ni čudno, saj gre za ene najlepših rož. Če noč sproščajo v zrak kisik, zato naj bi bilo najprimerneje, da jih postavimo v spalnico. Imajo prijeten vonj, prav tako pa naj bi poskrbele za izboljšanje počutja.

Aloe vera

Tudi aloe vera je znana po svojih zdravilnih lastnostih, prav tako pa naj bi po fengšuju doprinesla k pozitivni energiji in sreči. Odganjali naj bi namreč negativne vibracije in pa nesrečo. Postaviti jo moramo na neposredno (sončno) svetlobo in jo redno zalivati. Poskrbeti moramo tudi, da ima primeren lonček, saj naj ne bi dobro prenašala stoječe vode.

Jasmin

Jasmin naj bi s svojim sladkim vonjem privabljal pozitivno energijo ter pripomogel pri krepitvi odnosov in romantike. Če ga imamo v zaprtem prostoru, bi ga morali postaviti na tisto okno, ki je obrnjeno na jug. Na vrtu bi ga morali posaditi na severni, vzhodni ali severovzhodni predel.

Rožmarin

Rožmarin je zelo priljubljen v mediteranskih državah in kot dobro vemo, je tudi odlična začimba! Znan naj bi bil po tem, da lahko izboljša naš spomin in pomaga pregnati nespečnost, prav tako pa naj bi zrak očistil škodljivih toksinov.

Afriška vijolica

Afriška vijolica ali usambarka je ena najbolj pogostih cvetočih sobnih cvetlic. Po fengšuju naj bi prinašala bogastvo zato, ker naj bi njeni listi spominjali na kovance!

Vodni bambus

Vodni bambus je izjemno priljubljena rastlina v Aziji, znan pa je ravno po tem, da naj bi prinašal srečo in blaginjo. Glede na fengšuj naj bi njegova vertikalna oblika predstavljala element lesa, ki v naša življenja vnaša energijo, vitalnost in fizično aktivnost. Vodni bambus bi morali postaviti v tisti kot prostora, ki ima manj svetlobe.

Sveta bazilika

Sveta bazilika raste v Indiji in je ena najpomembnejših rastlin ajurvedske medicine. Znana naj bi bila tudi po tem, da zrak očisti negativne energije. 20 ur na dan naj bi tako izločala kisik in absorbirala škodljive snovi iz zraka. Prav tako naj bi bila močan antioksidant z antibakterijskimi, antiglivičnimi in protivnetnimi učinki. V vrtu bi jo morali posaditi na severni, vzhodni ali severovzhodni predel.

Citrusi

View this post on Instagram

Ripe for the picking 🍊

A post shared by Kith Flower & Gift Shop (@kithevents) on

Drevesa citrusov naj bi po fengšuju simbolizirala izobilje in zdravje, saj rodijo sadeže!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Veganska obutev: veganski čevlji, ki so stilsko dovršeni in udobni