fbpx

Receita: biscoitos spekulas caseiros, melhor que o original

Com as férias a chegar, já podemos começar a pensar no que vamos deliciar e servir os nossos hóspedes. Os biscoitos Speculas são certamente um dos clássicos, mas por que você deveria comprá-los este ano? Com esta receita, você nunca mais vai pensar nisso. Aqui estão os biscoitos spekulas caseiros que são melhores que os originais.

Čeprav se piškoti spekulas po evropskih državah tradicionalno pečejo na miklavževo, nas pravzaprav spremljajo skozi cel december. In da jih letos ne bo treba kupiti, lahko poskusite s pripravo doma. Domači piškoti  spekulas so namreč vsaj tako dobri, kot so originalni.

K domačim speculaas piškotom lahko postrežete tudi piškotno maslo (recept je spodaj).
K domačim piškotom speculas  lahko postrežete tudi piškotno maslo (recept je spodaj).

Sestavine za 20 domačih piškotov spekulas:

Mistura de especiarias

  • 1 colher de sopa de canela
  • 1 colher de chá e meia de noz-moscada moída
  • 1 colher de chá de cravo moído
  • 1 colher de chá de gengibre moído
  • 1/4 colher de chá de cardamomo moído
  • 1/4 colher de chá de pimenta branca
  • 1/4 colher de chá de anis moído

Biscoitos

  • 1 in pol skodelice moke
  • 1/4 colher de chá de sal
  • 1/2 colher de chá de fermento em pó
  • 3 in pol čajne žličke začimbne mešanice
  • 1/2 xícara de manteiga
  • 1/2 xícara de açúcar mascavo
  • 1/2 xícara de açúcar
  • 1 ovo

Priprava domačih piškotov spekulas:

Najprej si pripravite začimbno mešanico. V manjšo skledo vsujte vse začimbe in jih dobro premešajte, da se enakomerno razporedijo. Za pripravo piškotov najprej uporabite moko, sol, pecilni prašek in začimbno mešanico in jih v večji posodi dobro premešajte. V novi večji posodi zmešajte maslo, sladkor in rjavi sladkor. Vmešajte jajce. Dodajte mešanico moke in dobro mešajte, da dobite piškotno testo. Testo odstranite iz posode in ga zavijte v plastično folijo. Postavite v hladilnik za 2 do 6 ur. Na pomokani površini razvajajte testo na debelino 3 do 6 mm. Testo izrežite v želene oblike piškotov. Piškote položite v pekač s papirjem za peko in pecite na 175 stopinjah Celzija 12 do 14 minut. Če želite, lahko zraven postrežete tudi piškotno maslo. Za to potrebujete 20 zdrobljenih piškotov, 1/8 skodelice parjenega mleka, 1/4 skodelice kondenziranega mleka in 1/4 skodelice masla. Vse skupaj stresete v mešalnik in mešate tako dolgo, da dobite teksturo masla. Pa dober tek!

Pripravo domačih piškotov spekulas si lahko ogledate no vídeo em anexo:

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.