fbpx

Receita: Bolo Milka de lamber os dedos

O chocolate Milka é um dos chocolates mais populares do mundo. E se você experimentar esta receita de bolo Milka, da próxima vez não vai se deliciar com pedaços de Milka, mas sim com pedaços de concreto!

Kaj je še boljše kot čokolade Milka? Torta Milka, valda! Ne le, da torta vsebuje Milko, izdelava vam bo vzela zelo malo časa (manj kot pol ure efektivnega dela), pa še peči vam je ne bo treba!

Torta Milka
Torta Milka

INGRIDENTES

  • 300 g mlečne čokolade Milka
  • 100 g bele čokolade Milka
  • 1 litro de leite
  • 3 vaniljevi pudingi
  • 8 do 10 žlic rjavega sladkorja
  • 500 ml de creme doce
  • 200 g keksov (Petit Beurre)

PREPARAÇÃO

Najprej v 2 dcl mleka umešamo sladkor in pudinge. Preostanek mleka zlijemo v ponev in pristavimo na srednji ogenj ter počakamo, da mleko zavre. Dodamo mešanico s pudingom in mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Kremo nato razdelim na polovico. Prvi dodamo stopljeno mlečno, drugi pa stopljeno belo čokolado. Premešamo in pustimo, da se ohladita. V vmesnem času stepemo smetano in jo četrt dodamo vsaki čokoladni mešanici ter zmešamo. Na dno pekača/modela za torto položimo zmehčane kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleku. Nato najprej nanesemo svetlo kremo, sledi pa še temna. Zaključimo s preostankom smetane. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, čisto za konec pa jo lahko okrasimo še z naribano čokolado ali kako drugače. Pa dober tek!

Postopek priprave si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku.

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.