fbpx

奥迪都市圈概念车:享有盛誉的概念车,拥有最大的奥迪内饰

Audi Urbansphere Concept; Foto: audi-mediacenter.com

奥迪城市圈概念代表了奥迪电动自动驾驶未来的最新研究。所提出概念的重点是开车穿过人口稠密的城市。

Audi Urbansphere Concept sta s skupnimi močmi oblikovala Audijeva studia za dizajn iz Pekinga in Ingoldstadta. Prvo je bila oblikovana notranjost, nato pa so, glede na te potrebe, dodali še zunanjo podobo električnega avtomobila. Namen koncepta je namreč v tem, da priskrbi potnikom umirjeno in udobno mesto, medtem ko se le ti prevažajo skozi vsakdanji vrvež velemesta. Notranjost ponuja štiri sedeže v dveh vrstah. Zaradi obilice prostore se lahko sedeži nagibajo do 60˚, vgrajeni pa imajo tudi počivalnike za noge, ki se samodejno ʺpripeljejoʺ iz sedeža. Naslonjala za glavo imajo vgrajen zvočnik in se skorajda ovijejo okoli potnikove glave, za večji občutek zasebnosti.

Zabavni sistem za potnika v drugi vrsti se nahaja na prozornem zaslonu, ki se razteza skorajda čez celotno širino avtomobila in se ʺspustiʺ izpod stropa. Potnika si lahko zaslon delita, ali pa ga razdelita na polovico in počneta vsak svoje stvari. Potniki so ves čas pod nadzorom kamer, ki spremljajo očesne premike. Tudi ko je sedež v povsem ležečem položaju, lahko potniki zgolj s kretnjami nadzorujejo naprave v avtomobilu. Senzorji zaznajo stres in po potrebi potniku ponudijo zagon aplikacije za meditacijo. Armaturna plošča je narejena iz lesene površine, ki se razteza čez celotno širino avtomobila, nanjo pa so projecirani merilniki, gumbi in drugi sistemi. Urbansphere je opremljen s 4. stopnjo avtonomnih sistemov, še vedno pa ima na voljo konvencionalne metode za upravljanje, v primeru, da si želi voznik vozit sam.

Audi Urbansphere Concept; Foto: audi-mediacenter.com

Na slikah se ne opazi, a je Urbansphere med večjimi avtomobili. V dolžino meri 5,51 metrov in ima največji volumen notranjosti, ki smo mu bili kadarkoli priča pri znamki Audi. Zunanja podoba Audi Urbansphere spominja na mešanico križanca in kombija in je izredno minimalistična. Urbansphere se vozi na Audijevi električni platformi Audi Premium Platform Electric in ima baterijo s kapaciteto 120千瓦时. Z njo bo mogoče prevoziti do 750 kilometrov dolgo pot. Futuristični koncept naj bi imel dva elektromotorja, ki bosta skupaj proizvedla 396 konjskih moči690 njuton metrov navora. Povsem dovolj, glede na to, da je v primeru koncepta Urbansphere udobje na prvem, hitrost pa šele na drugem mestu.

更多信息

奥迪网站

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。