披萨绝对是您在世界任何地方都可以吃到的菜肴之一。如您所知,它起源于意大利,但由于其口味,它很快就跨越了这个国家的边界。有无数的餐馆可以让你吃到美味的披萨,但不知怎的,最好的还是你自己做的。
Kako narediti najboljše testo za pico? Da bi naredili popolno pico, pa morate biti pozorni na nekaj najpogostejših napak, ki jih dela večina ljudi.
准备测试
Zelo pomembno je, da testo dovolj časa počiva. Ena najpogostejših napak je, če ga prezgodaj prestavimo s toplega mesta. Pomembno je, da vzhaja toliko, da je mehko. Najbolje je, da testo raztegnemo z rokami. Če se potegne nazaj, ko ga raztegnete, pomeni, da ga morate pustiti še malo počivati na sobni temperaturi.
Ne razvaljajte je preveč
Kot že omenjeno, je najbolje, da testo za pico razvaljamo z rokami. Če nismo vešči, lahko uporabimo tudi valjar, a moramo paziti da iz njega ne razvaljamo preveč zračnih mehurčkov, ki skrbijo za odlično strukturo.
Preveč zelenjave
Če dodamo preveč zelenjave, ki sprošča vodo, kot so bučke, lahko postane testo za pico po peki kašasto. Enako velja, če zelenjavo, ki vsebuje veliko vode, narežemo na prevelike kose.
Temperatura pečenja
Pečica mora biti dobro segreta. Segreti jo je treba na najvišjo temperaturo in šele nato vanjo položite pico, nato pa jo peči vsaj deset minut. Tudi na dobro pico se splača počakati, zato jo pred serviranjem pet minut pustite v ugasnjeni pečici, da se okusi lepo povežejo.