秋天总是充满美味又健康的葡萄!我们精选的葡萄食谱将帮助您始终用完最后一颗浆果。
葡萄 je prava zakladnica vitaminov, mineralov in antioksidantov. Odlično vpliva na naš živčni sistem in nam zaradi visoke vsebnosti sladkorjev da obilico energije. Izkoristite sezono grozdja in preizkusite naslednje recepte z grozdjem.
阅读更多: Triki Indijk za hitrejšo rast las
Najboljši recepti z grozdjem:
食谱:无需烘烤的清爽葡萄酸奶蛋糕
Jogurtova torta z grozdjem je osvežilna in zdrava sladica, ki pa se zlahka kosa z bolj kaloričnimi sladicami. Poleg tega za njeno pripravo ne potrebujete pečice. Ko se boste lotili tega recepta, boste videli, da v resnici nimate dveh levih rok, saj za pripravo te torte ni treba biti slaščičarski mojster.
Recept za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:
Sestavine za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:
- 200 g polnozrnatih piškotov z ovsenimi kosmiči
- 80 克 黄油
- 2 žlici medu (tekočega)
- 5 dl jogurta (čvrstega)
- 2汤匙柠檬汁
- 1 žlica nastrgane limonine lupine
- 4 dl 甜奶油
- 1 želatina v prahu (lahko tudi agar)
- črno ali belo grozdje (lahko tudi drugo sadje)
Postopek priprave jogurtove torte z grozdjem brez peke:
Najprej v kozici raztopimo maslo. Odstavimo in toliko počakamo, da se maslo rahlo ohladi. Zdrobimo piškote (ročno ali v mešalniku), jih vmešamo v maslo ter dobro pregnetemo, da nastane piškotna masa. Z njo obložimo tortni model (premera 24 cm) in jo dobro pritisnemo ob dno pekača. Postavimo v hladilnik za 30 minut. Vmes s šestimi žlicami vode zmešamo želatino in pustimo, da nabrekne (pribl. 10 minut). Tačas zmešamo limonin sok, limonino lupino, med in jogurt, v ločeni skledi pa čvrsto stepemo smetano, ki jo nato vmešamo v jogurtovo zmes. Želatino raztopimo v kozici in pri tem pazimo, da ne zavre. Ko se rahlo shladi, ji vmešamo jogurtovo kremo. To prelijemo na piškotno podlago in rahlo potresemo tortni model, da se enakomerno razporedi. Za dve uri torto prestavimo v hladilnik, da se krema strdi. Za konec jo okrasimo z grozdjem, ki smo ga prej dobro oprali. Pa dober tek!
配方:自制葡萄汁,不加糖
寻找简单的食谱? 自制森林汁? Naj vam predstavimo dva načina priprave, ki sta tako enostavna, da ju lahko izvedete miže. En način priprave grozdnega soka vključuje sokovnik, drugi pa kuho. V obeh primerih ne morete zgrešiti!
自制无糖葡萄汁的配方:
自制无糖葡萄汁的原料(约 8 dcl 果汁):
- 400 g črnega grozdja
- 水
自制无糖葡萄汁的制作过程:
Grozdne jagode odstranimo s pecljev in jih damo v večjo posodo za kuhanje, v katero nalijemo toliko vode, da prekrijemo grozdje. Ko voda zavre, kuhamo še 15 minut. Sok precedimo v drugo posodo, jagode grozdja dobro pretlačimo, da spustijo vso tekočino, nato pa sok še enkrat zavremo in postavimo v pečico za eno uro, nato pa pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi. Sok lahko poljubno razredčimo z vodo. Če steklenice prej dezinficiramo (najbolje to storimo tako, da dobro očiščene za 15 minut postavimo v pečico, segreto na 80 stopinj Celzija) in sok hranimo v temnih prostorih, lahko zdrži tudi do dve leti.
使用榨汁机制作葡萄汁就更简单了。在这种情况下,我们只需将葡萄从茎上取下,将浆果摇入榨汁机,这一切就为我们完成了。果汁就准备好了。如有必要,用水稀释。
食谱:自制葡萄果酱
Ob bogati beri grozdja si naredite zalogo domače grozdne marmelade. Grozdna marmelada je lahko narejena iz rdečega ali belega grozdja. Odlična je na kruhu, poda pa se tudi biskvitu in piškotom.
自制葡萄果酱的配方:
自制葡萄果酱的材料:
- 900 克 红葡萄
- 800 克 糖
- 2.4 dcl 黑皮诺
自制葡萄果酱的制作过程:
清洗葡萄并去除茎。将厚底锅放在炉子上,将葡萄放入其中,倒入酒。用中火煮约。 15分钟。此后,加入糖并稍微增加火力,但仅限于果酱稍微沸腾的程度。偶尔搅拌一下,煮至果酱变稠(检查厚度时,将一滴果酱放在冰镇的盘子上,等待三分钟,如果用手指推它时出现皱纹,则表示熟了)。趁热将果酱倒入罐子中进行腌制,我们之前将其洗净并在 80 摄氏度的烤箱中放置一刻钟。紧紧关闭并将罐子倒置 10 分钟。转动罐子,使盖子再次打开。让果酱慢慢冷却。祝你跑得好!