fbpx

永远不要扔掉牛油果核 - 这就是原因!

当你准备好牛油果这种受欢迎的水果后,你会把它的果核扔掉吗?不要那样做!为什么?

Danes se ljudje ukvarjamo z recikliranjem in ponovno uporabo ostankov, kar je odlične način za zmanjšanje naših odpadkov in ohranjanje virov planeta. Toda ena stvar, za katero smo prepričani, da jo večina med vami še vedno zavrže – povsem po nepotrebnem – je koščica avokada.

Avokado velja za enega najbolj čudežnih in zdravih sadežev na zemlji – v večjih količinah vsebuje kar 25 esencialnih hranil (vitamine A, B, C, E in K, baker, železo, fosfor, magnezij in kalij) in pa prehranske vlaknine, beljakovine in druge fitokemikalije. Izkazalo pa se je, da je prav njegova koščica najbolj hranljiv del avokada.

Koščica avokada je najbolj hranljiv del sadeža.

Newyorška nutricistka Amy Shapiro je za 每日邮件 povedala, da je koščica polna vlaknin in antioksidantov – pravzaprav se v njej skriva približno 70 odstotkov antioksidantov avokada. Poleg tega so vlaknine dobre za prebavo in vam lahko pomagajo, da se dlje časa počutite site. To posredno pomeni, da bi lahko uživanje koščice avokada doprineslo pri manjšem vnosu kalorij in izgubi teže.

Koščica avokada je neužitna, če je toplotno ne obdelamo, zato je nikar ne poskušajte ugrizniti. Raje pečico segrejte na 120 stopinj Celzija in koščico, ki ste jo prej oprali, približno 2 uri pecite na pekaču, obloženem s papirjem za peko. Nato iz nje pripravite 面粉, ki jo lahko uporabite v smutiju, jogurtu ali ovseni kaši. Ko je koščica mehka, jo preprosto daste v mešalnik in jo zmeljete do te mere, da se spremeni v fino moko.

Še vedno pa lahko koščico avokada tudi 植物, a boste morali imeti pri tem dobro mero potrpežljivosti. Da bo na drevesu kakšen sadež, boste morali počakati vsaj pet let, uspešnost vzgoje pa je odvisna tudi od tega, ali imate doma rastlinjak ali ne. V nasprotnem primeru so namreč možnosti za gojenje tega drevesa majhne.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。