fbpx

简单的美味汤菜谱,让你在寒冷的日子里温暖起来

Preprosti recepti za okusne juhe, ki te bodo ogrele v hladnih dneh.

秋天可以说是专门用来准备各种美味佳肴的。现在正是各种蔬菜和水果上市的时候,您可以从中准备真正的秋季菜肴。你可能无法想象这个时候没有丰盛的汤会怎样?

Če prisegate na bolj tradicionalne recepte, sta potem tu dva zelo preprosta recepta za česnovo in cvetačno juho. Tisti, ki ste željni 挑战, pa poskusite pripraviti juho z arašidovim maslom, ohrovtom in sladkim krompirjem.

Česnova juha

成分:

  • 一勺黄油
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 glavi česna (od 12 do 15 strokov)
  • velika šalotka
  • 1/4 čajne žličke čilija v prahu
  • 海盐
  • 黑胡椒
  • žlica belega vina
  • zelenjavna jušna osnova
  • svež timijan in peteršilj
  • 2 个土豆

准备:
Neoluščene stroke česna razdelite po pekaču, po njih posujte sol in prelijte žlico olja. Pekač pokrijte s folijo in ga postavite v pečico. Česen naj se peče toliko časa, dokler ni mehek. Ko se česen ohladi, mu odstranite kožo.

V loncu stopite maslo in mu dodajte žličko oljčnega olja. Oluščite še preostali česen in stroke dodajte v lonec. Vsem sestavinam v loncu dodajte narezano šalotko, ščepec morske soli, črni poper in čili. Tri minute jih mešajte, nato popolnoma znižajte temperaturo kuhalne plošče in pustite sestavine, da stojijo približno 30 minut.

Ko česen v loncu postane rjav, dodajte belo vino, na kocke narezan krompir, 700 ml jušne osnove, zelišča, morsko sol in česen, ki ste ga spekli v pečici. Vse skupaj kuhajte 15 minut, dokler se krompir ne zmehča. Vse sestavine vlijte v mešalnik, ko nastane kremasta juha, jo vrnite v lonec in po potrebi dodajte še jušne osnove, soli, vina, zelišč ali popra.

Cvetačna juha

Cvetačna juha
Cvetačna juha

成分:

  • 1 glava česna
  • 4汤匙橄榄油
  • sol in sveže mlet črni poper
  • 2 cvetači
  • 洋葱
  • 5 skodelic zelenjavne jušne osnove
  • 百里香
  • 月桂叶
  • 1/2 skodelice smetane

准备:
Česen razrežite, stroke postavite v folijo na pekač in jih polijte z oljem. Česen začinite s soljo in poprom. Folijo dobro zaprite in postavite na eno polovico pekača. Na drugo polovico pekača postavite na kose razrezano cvetačo. Po njej polijte dve žlici olja, začinite jo s soljo in poprom. V pečici sestavine pecite toliko časa, dokler cvetača ni mehka, česen pa rjavkast. Česen naj se po 30-minutni peki v pečici ohladi, nato pa ga oluščite.

Razrezano čebulo popecite na oljčnem olju. Dodajte ji jušno osnovo, timijan in lovorjev list. Ko začnejo sestavine vreti, zmanjšajte toploto kuhalne plošče. V osnovo dodajte pečeno cvetačo in česen. Naj vse sestavine zavrejo, nato pa jih mešajte, dokler cvetača ne začne razpadati. V mešalniku vse sestavine dobro zmešajte, da nastane kremasta juha.

Juha iz arašidovega masla s sladkim krompirjem in ohrovtom

成分:

  • 2汤匙橄榄油
  • 半个洋葱
  • 1 jalapeno paprika ali pekoča paprika
  • 2瓣大蒜
  • 3 sladka krompirja
  • 400 ml paradižnikove omake
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 2杯水
  • 一茶匙盐
  • čajna žlička karija ali kurkume
  • 1/2 skodelice sesekljanih arašidov
  • 1/4 skodelice arašidovega masla
  • listi ohrovta

准备:
V velikem loncu segrejte oljčno olje, dodajte čebulo, česen in pekočo papriko. Sestavine pražite, dokler se ne zmehčajo. Sestavinam dodajte sladek krompir, paradižnikovo omako, kokosovo mleko, vodo, začimbe in arašide. Kuhajte, dokler krompir ni mehek. Sestavinam dodajte arašidovo maslo in ohrovtove liste. Mešajte in kuhajte tako dolgo, dokler ne dobite kremaste juhe.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。