Čaj Masala lahko pripomore k boljši imunosti in zdravju pljuč, hitro in enostavno pa si ga lahko pripravite sami!
Znameniti indijski čaj Masala ima močan, slan okus, vendar je zelo prijeten za uživanje, še posebej, če mu dodate malo medu. Čaj je poln mineralov in antioksidantov, zato se Masala priporoča za krepitev imunosti, preprečevanje vnetnih procesov v telesu in čiščenje dihal, torej za razstrupljanje pljuč, izločanje sluzi ter za preprečevanje in zdravljenje kašlja.
在 Instagram 上查看此帖子
Z lahkoto ga naredite doma, ta recept pa je ena izmed številnih različic.
配料
- 40 g kardamoma
- 20 g nageljnovih žbic
- 20 g zrn popra
- 8 g cimeta
- 10 g semen komarčka oziroma koromača
- 30 g posušenega ingverja
- 6 vejic posušene bazilike
- 1/2 muškatnega oreščka
- 1 žlica črnega čaja
- 1 杯牛奶
- 2杯水
- 2茶匙蜂蜜
准备
V ponev dajte kardamom, nageljnove žbice, poper, cimet in semena komarčka ter pustite, da se nekaj minut pečejo na majhnem ognju. Neprestano mešajte. Ko zadišijo, jih odstranite z ognja, nato pa isti postopek ponovite z ingverjem, zatem pa še z baziliko in muškatnim oreščkom. Vse pečene sestavine dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite enakomernega praška. Nastali prašek masala dajte v kozarec.
V lonec dajte 2 skodelici vode in pustite, da zavre, nato dodajte žličko črnega čaja, 1/2 čajne žličke masale in 1 skodelico mleka. Pustite nekaj minut, da se kuha, nato ga precedite in dodajte med. Dobro premešajte in uživajte v zdravem in okusnem čaju.