只需三种材料即可制作巧克力慕斯,这是一款让您彻底上瘾的著名法式甜点。尽管如此,您仍能获得此类甜点特有的巧克力风味、轻盈感和泡沫结构。
成分:
- 8 kosov sladko grenke čokolade (70% kakava ali več), ta naj bo sesekljana in naj vsebuje čokoladne ostružke
- 30 marshmallowov običajne velikosti
- 2 dcl polnomastne sladke smetane
过程:
- V veliki skledi zmešajte čokolado, marshmallow in dodajte polovico sladke smetane. Vse skupaj premešajte in segrejte v mikrovalovni pečici na najvišji temperaturi približno 2 minuti oziroma dokler se sestavine ne stopijo in zmes postane gladka. Ko je zmes gladka jo pustite na sobni temperaturi približno 45 minut, da se le ta ohladi.
- V drugi posodi stepete preostanek sladke smetane in jo postavite v hladilnik. Ko je ohlajena jo zmešajte skupaj s pripravljeno čokoladno zmesjo, ki ste jo pripravili pred tem. Nato vse skupaj še za dve uri postavite v hladilnik.
- Za serviranje lahko uporabite stepeno sladko smetano, ki jo potresete s čokolado.
祝你胃口好。