Recept: Čokoladni mousse iz le treh sestavin

Slastno in preprosto

Foto: klara Avsenik / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Za pripravo čokoladnega moussa, znamenite francoske sladice, ki vas bo popolnoma zasvojila, potrebujete le tri sestavine. Kljub temu dobite čokoladni okus, rahlost in penasto strukturo, ki je značilna za tovrstno sladico.

Sestavine:

  • 8 kosov sladko grenke čokolade (70% kakava ali več), ta naj bo sesekljana in naj vsebuje čokoladne ostružke
  • 30 marshmallowov običajne velikosti
  • 2 dcl polnomastne sladke smetane
Foto: Charisse Kenion / Unsplash

Postopek:

  • V veliki skledi zmešajte čokolado, marshmallow in dodajte polovico sladke smetane. Vse skupaj premešajte in segrejte v mikrovalovni pečici na najvišji temperaturi približno 2 minuti oziroma dokler se sestavine ne stopijo in zmes postane gladka. Ko je zmes gladka jo pustite na sobni temperaturi približno 45 minut, da se le ta ohladi.
  • V drugi posodi stepete preostanek sladke smetane in jo postavite v hladilnik. Ko je ohlajena jo zmešajte skupaj s pripravljeno čokoladno zmesjo, ki ste jo pripravili pred tem. Nato vse skupaj še za dve uri postavite v hladilnik.
  • Za serviranje lahko uporabite stepeno sladko smetano, ki jo potresete s čokolado.

Dober tek.

Foto: Ella Olsson / Pexels

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: domača vroča čokolada s smetano