花生酱是一种传染性的习惯,你宁愿一勺子吃,但它也是一种你不应该吃太多的食物,因为它的能量和热量很高。但自制的花生酱,不含糖、盐,用油煎炸花生且数量有限,成为不饱和脂肪、蛋白质的优质来源,也是均衡膳食的补充。
Domače arašidovo maslo je neverjetno enostavno narediti doma – vse kar potrebujete so olupljeni arašidi in mešalnik. Vsekakor izberite arašide, ki niso bil predhodno ocvrt na olju in soljeni, morda je najbolje, da jih olupite kar sami.
自制花生酱
组成部分
- 400 g arašidov
- mešalnik
- 一杯
方向
- Olupljene arašide date v mešalnik in ga vključite na nizko hitrost.
- Potrebovali boste nekaj časa, da se koščki arašidov zmešajo v kompaktno zmes.
- Pri mešanju presodite sami, ali želite imeti hrustljavo varianto ali povsem gladko in po želji mešalnik ustavite.
- Po želji se lahko poigrate z dodatkom vanilije ali cimeta, vendar bodite previdni, da ne povozite okusa arašidov.
- Tako pripravljen namaz hranite v hladilniku in ga pred vsako uporabo premešajte.