fbpx

食谱:法式丝绸派,一种快速简单的甜点

今天,我们向您介绍一份浓郁的法式丝绸派的食谱,这是一种快速而简单的甜点。嗯嗯,我们已经流口水了……

Francoska svilena pita ima skorjo iz piškotov Oreo, bogat in kremast nadev, preko pa še stepeno smetano! Sladica ne vsebuje jajc in je odlična za prihajajoče praznike.

配料

Za testo


  • 230 g piškotov Oreo
  • 3 žlice stopljenega masla

Za nadev

  • 260 g sladkorja
  • 4 večja jajca
  • 30 g stopljene čokolade za kuhanje
  • 
2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • 140 g masla (sobna temperatura)
  • 300 ml smetane
  • 
4 čajne žličke sladkorja v prahu

Za preliv


  • 230 ml smetane
  • 2汤匙糖粉
  • 1茶匙香草精
  • ostružki čokolade ali kakav v prahu




Priprava

Pečico predhodno ogrejte na 180 stopinj Celzija. Z maslom namažite pekač za pito (lahko uporabite tudi sprej za kuhanje). Zdrobite piškote Oreo v fine drobtine, dodajte stopljeno maslo in s pomočjo multipraktika mešajte tako dolgo, da nastane homogena masa. Maso prenesite v pekač in pritisnite ob dno. Pecite 10 minut. Pustite, da se poplnoma ohladi. V manjši ponvi zmešajte sladkor in jajca. Na srednje močnem ognju neprestano mešajte, a naj ne zavre. Odstavite z ognja in vmešajte stopljeno čokolado in vaniljo. Pustite, da se ohladi in občasno premešajte. 
S pomočjo električnega mešalnika razmešajte maslo (2 do 3 minute). Postopoma dodajate ohlajeno čokoladno maso in mešajte na visoki stopnji 5 minut, da postane penasto. V čisti posodi s pomočjo električnega mešalnika stepite smetano in nato vmešajte sladkor. Smetano s sladkorje vmešajte v čokoladno maso. Mešanico enakomerno razporedite po testu. Pustite, da se hladi 6 ur. 
Z električnim mešalnikom stepite smetano, sladkor in vaniljo na visoki stopnji. Po vrhu enakomerno razporedite in okrasite s čokoladnimi ostružki ali pa s kakavom v prahu. Pa sladek dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。