fbpx

Recept: francoska svilena pita, hitra in preprosta sladica

Danes vam predstavljamo recept za bogato francosko svileno pito, ki je hitro pripravljena in nezahtevna sladica. Mmmm, nam se že cedijo sline ...

Francoska svilena pita ima skorjo iz piškotov Oreo, bogat in kremast nadev, preko pa še stepeno smetano! Sladica ne vsebuje jajc in je odlična za prihajajoče praznike.

Ingredienser

Za testo


  • 230 g piškotov Oreo
  • 3 spiseskefulde smeltet smør

Za nadev

  • 260 g sladkorja
  • 4 večja jajca
  • 30 g stopljene čokolade za kuhanje
  • 
2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • 140 g masla (sobna temperatura)
  • 300 ml fløde
  • 
4 čajne žličke sladkorja v prahu

Za preliv


  • 230 ml smetane
  • 2 spsk pulveriseret sukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • ostružki čokolade ali kakav v prahu




Priprava

Pečico predhodno ogrejte na 180 stopinj Celzija. Z maslom namažite pekač za pito (lahko uporabite tudi sprej za kuhanje). Zdrobite piškote Oreo v fine drobtine, dodajte stopljeno maslo in s pomočjo multipraktika mešajte tako dolgo, da nastane homogena masa. Maso prenesite v pekač in pritisnite ob dno. Pecite 10 minut. Pustite, da se poplnoma ohladi. V manjši ponvi zmešajte sladkor in jajca. Na srednje močnem ognju neprestano mešajte, a naj ne zavre. Odstavite z ognja in vmešajte stopljeno čokolado in vaniljo. Pustite, da se ohladi in občasno premešajte. 
S pomočjo električnega mešalnika razmešajte maslo (2 do 3 minute). Postopoma dodajate ohlajeno čokoladno maso in mešajte na visoki stopnji 5 minut, da postane penasto. V čisti posodi s pomočjo električnega mešalnika stepite smetano in nato vmešajte sladkor. Smetano s sladkorje vmešajte v čokoladno maso. Mešanico enakomerno razporedite po testu. Pustite, da se hladi 6 ur. 
Z električnim mešalnikom stepite smetano, sladkor in vaniljo na visoki stopnji. Po vrhu enakomerno razporedite in okrasite s čokoladnimi ostružki ali pa s kakavom v prahu. Pa sladek dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.