fbpx
Foto: IG @homecookingadventure

食谱:最简单的草莓卷

Pripravljena je en, dva, tri!

如果您正在寻找草莓甜点(许多人最喜欢的春季水果),请看一下最简单的草莓卷食谱,它会让全家人都舔手指。

V nadaljevanju vas čaka najlažji recept za jagodno rulado, ki ga boste pripravili en, dva tri.

配料

Za testo

  • 4个鸡蛋
  • 4 velike žlice moke
  • 4 velike žlice sladkorja

Nadev z jagodami

  • 3 dcl sladke smetane
  • 40 dag jagod

准备

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjakom dodajte sladkor in premešajte. V drugi skledi stepite sneg iz beljakov. Mešanici rumenjakov in sladkorja izmenično dodajajte žlico moke in žlico snega ter počasi vmešajte v mešanico. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite moke in snega. Zmes bo na začetku bolj gosta, na koncu pa redkejša in nekoliko peneča.

Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijete v pekač in jo na rahlo enakomerno razmažite z lopatico ali žlico. Testo dajte v pečico in pecite največ 10 minut. Ko je površina testa zlate barve, je končano.

Takoj, ko vzamete testo iz pečice, ga prestavite na čisto kuhinjsko krpo – stran s papirjem mora biti navzgor, torej gledati mora proti vam. Papir za peko navlažite s pomočjo kuhinjskega čopiča in vode, da ga lažje odstranite s testa. Papir nežno povlecite, nato pa testo zvijte v krpo in pustite, da se nekoliko ohladi.

Jagode operete, očistite in narežete na koščke želene velikosti. Stepite sladko smetano.

Ohlajeno testo razvaljate, premažete s stepeno smetano, na katero položite narezane jagode in spet zvijete. Rulado lahko posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s stepeno smetano.

如此甜蜜,跑得好!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。