三文鱼是一种富含宝贵油脂的美味鱼类。它是一种用途广泛的食材,生吃、油炸、烘烤、熏制或腌制都令人惊叹。由于其质地细腻,三文鱼是鱼类中的佼佼者,因为它可以用多种方式烹饪。
Losos v limonini omaki
组成部分
- 4 zrezki lososa
- 1个柠檬
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
- 3 žlice sesekljane mete
- 1 žlica sesekljane šalotke
- 1 žlica sesekljanega čilija
- 1 sesekljan česen
- 1/2 čajne žličke vinskega kisa
- 5 1/2 žlice oljčnega olja –3/4 čajne žličke soli
方向
- Limono prerežite na pol in ji odstranite peške. Eno polovico stisnite v manjšo skledo, drugo polovico pa narežite na manjše rezine.
- V skledo z iztisnjenim sokom dodajte rezine limone. Nato dodajte peteršilj, meto, čili, česen, kis, 4 1/2 žlice olivnega olja in 1/4 soli.
- Lososove zrezke osušite s papirnato brisačo. V ponvi segrejte žlico olivnega olja. Na ponev položite zrezke lososa. Lososa nežno potlačite s kuhalnico, da se se izcedi in spusti sokove ter začinite s 1/4 žličke soli.
- Zrezke pecite približno osem minut, dokler koža ne postane hrustljava in po robovih losos porjavi.
- Zrezke obrnete in potresete s soljo. Pečete še dve minuti.
- Zrezke prestavite na krožnik in pokapljate z mešanico limone in začimb.
- Takoj postrezite.