没有什么比一份好的、简单的食谱更好的了。仅用三种原料制作的令人惊叹的奶酪蛋糕也是如此。给您的客人留下深刻印象,准备这道非常简单但非常美味的甜点,他们会把盘子里的东西一扫而光。最好的事情?您家里可能已经拥有了您需要的一切。如果没有白巧克力,至少也要有鸡蛋和干酪。
Omamna skutina torta iz le treh sestavin?! Sliši se predobro, da bi bilo res. A je. In video recept, ki si ga lahko ogledat v nadaljevanju, je dokaz, da tudi sladice lahko pripravijo kuharski analfabeti oziroma da za profesionalen videz le-te ni treba vedno vložiti ure in ure dela in imeti za sabo veliko prakse. Sicer pa je vedno dobro obvladati recept, ki ne pusti na cedilu in vas reši, ko se vam kaj drugega tik pred zdajci ponesreči ali pa ste preleni, da bi se s pripravo sladice ukvarjati celo dopoldne.
阅读更多: 食谱:小豆蔻热巧克力 - Gorenje 和主厨 Bine Volčič
Recept za skutino torto je izjemno enostaven, rezultat pa božanski.
Za pripravo potrebujete le:
- 3个鸡蛋
- 120 gramov bele čokolade in
- 120 gramov polnomastne skute
A kako iz teh sestavin do omamne skutine torte?
首先 ločite beljak od rumenjaka。然后 stopite belo čokolado (če ne želite izgubljati časa s topljenjem nad vročo vodo v dvojnem kotlu nadrobljeno preprosto za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico) in taki primešajte skuto. Mešajte toliko časa, da postaneta eno. Počakajte, da se masa ohladi, nato ji dodajte še rumenjake in znova dobro premešajte. V drugi skledi stepajte beljak (naj bo sobne temperature) z mešalnikom toliko časa, da se ne pojavijo vršički. Ne zlijte vsega beljaka (za učinek volumna torte) v maso naenkrat, ampak ga sprva dodajte le malo, da jo nekoliko razredčite, nato zlijte še preostanek. Preden konča v pekaču, tega obložite s peki papirjem. Torto postavite v pečico (za sočnost dodajte kozarec 开水) ogreto na 170 stopinj in pecite 15 minut. Po tem času temperaturo znižajte na 160度 in pecite še nadaljnje četrt ure. Po pol ure pečico ugasnite, torto pa notri pustite še nadaljnjih 15 minut. Preden jo ohlajeno postrežete, jo posujte s sladkorjem v prahu in po želji dodajte stepeno smetano, marmelado ali sadje.
Še video recept: